Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна
Коментари Харесай

Киев: САЩ да разреши използването на американски оръжия срещу руска територия

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна (СНБО) Александър Литвиненко съобщи в изявление за Financial Times, че Съединените щати би трябвало да отстранен възбраната за потребление на оръжия, доставени на Украйна, за нанасяне на удари по цели в Русия .

Както се показва в обявата, Литвиненко назова сходна възбрана " изцяло несправедлива " и сподели, че ударите на съветска територия ще оказват помощ на Украйна да устои на новата атака на съветската войска .

Позовавайки се на украински публични лица, FT написа, че неотдавнашното навлизане на съветски сили в региона на Харков е могло да бъде предотвратено, в случай че украинските въоръжени сили са могли да нанесат предпазен удар против войски, които се струпват покрай границата с Украйна.

Според оценките на Литвиненко до май Русия е събрала към 50 хиляди бойци покрай границите на Харковска област , като над 30 хиляди от тях са взели участие в интервенцията.
 ISW: Съединени американски щати би трябвало да разрешат на Украйна да удря по съветска територия
ISW: Съединени американски щати би трябвало да разрешат на Украйна да удря по съветска територия

Руските сили са напреднали на не повече от 8 км от границата с Харковска област

Както сподели секретарят на СНБО, главната задача на съветската интервенция е да се сътвори по този начин наречената " буферна зона " за отбрана на Белгородска област от украински офанзиви. Преди това съветският президент Владимир Путин т по безусловно същия метод.

Друга цел на интервенцията на съветската войска е да отклони украинските сили от други стратегически посоки, в това число в Донецка област, където се водят изключително яростни боеве край град Часов Яр, сподели секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

" Нашите сили свършиха страхотна работа и съумяха да ги спрат ", сподели Литвиненко за обстановката в региона на Харков и в региона на Часов Яр. " Не мога да кажа какво ще се случи през идващите месеци. " Но в този момент стабилизирахме обстановката. "
 ISW: Русия стяга обръча към Часов Яр
ISW: Русия стяга обръча към Часов Яр

Кремъл не се отказал да трансформира Украйна в буферна зона

Американските управляващи неведнъж са заявявали, че Украйна не може да употребява оръжия, доставени от Вашингтон, с цел да нанася удари по цели, ситуирани на интернационално приета съветска територия.

Според американски чиновници сходно развиване може да докара до ескалация на спора, защото ще направи Съединени американски щати директен участник. В Киев не са съгласни с сходни оценки.

В понеделник група конгресмени, представляващи както Републиканската, по този начин и Демократическата партия, написаха писмо до министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, призовавайки Киев да получи позволение да нанася удари на съветска територия с американско оръжие.

Наред с други, писмото е подписано от някогашния началник на Парламентарната асамблея на НАТО Майк Търнър и ръководителя на комисията по разузнаване в Камарата на представителите Джим Хаймс.
 Дейвид Камерън: Украйна има законно право да удря военни цели в Русия
Дейвид Камерън: Украйна има законно право да удря военни цели в Русия

Подкрепа от Лондон за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР