Директорът по сигурността на Фейсбук Алекс Стамос ще напусне компанията,

...
Директорът по сигурността на Фейсбук Алекс Стамос ще напусне компанията,
Коментари Харесай

Шефът по сигурността на "Фейсбук" напуска компанията

Директорът по сигурността на " Facebook " Алекс Стамос ще напусне компанията, тъй като не е склонен с метода на обществената мрежа към разпространяващата се посредством нея дезинформация.

Това заяви източник на организация " Ройтерс ", уточнявайки, че Стамос ще се отдръпна през август. На него към този момент са му отнети пълномощията да се бори с популяризираната от държавни управления агитация и той се занимава с прехода на отговорностите си към други чиновници.

Според " Ню Йорк таймс " Стамос е упорствал съветската активност в обществената мрежа да бъде разследвана и разкрита обществено – концепция, която висшето управление е разглеждало с принуда.

Репутацията на " Facebook " към този момент пострада след разкритието за всеобщото пазаруване на реклами, ориентирани към евентуални последователи на Доналд Тръмп от съветски сметки. В последните дни политици от двете страни на Атлантическия океан желаеха по-строги регулации за " Facebook ", откакто стана известно, че анализатори са събирали без разрешение персонални данни на близо 50 млн. консуматори в интерес на акцията на Тръмп.

" Facebook " разгласи казуса в блог-пост в петък, часове преди медиите да оповестят, че анализаторската компания " Кеймбридж аналитика " (Cambridge Analytica), която е работила по акцията на президента, е имала достъп до данните и може да не ги е изтрила, написа организация " Ройтерс ".

Дейността на анализаторите е убедила против алегорично възнаграждение стотици хиляди консуматори да вземат участие в тест за личността им и данните им да се събират за научни цели.

Проблемът е, че приложението е събирало и данни от " приятелите " във " Facebook " на тези хора и това е основало масив от персонални профили на десетки милиони хора без тяхното познание и единодушие. Условията на " Facebook " разрешават в сходни случаи събиране на данни на обвързваните лица за възстановяване работата на приложението, само че не и те да бъдат продавани или употребявани, с цел да им се пробутва приспособена за тях реклама.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР