Димитър Рачков, Маги и Джуди Халваджиян, Лора Караджова, Ники Кънчев

...
Димитър Рачков, Маги и Джуди Халваджиян, Лора Караджова, Ники Кънчев
Коментари Харесай

Рачков и Маги Халваджиян изумиха участник в Капките

Димитър Рачков, Маги и Джуди Халваджиян, Лора Караджова, Ники Кънчев и още куп звезди блестяха на откриването на изложбата „ Прожектори “ на надарената художничка Стилияна Узунова в столичната изложба Нирвана. Авторката показа 34 превъзходни картини в арт пространството на Ники Младжов, известно като един от най-престижните центрове за изкуство в страната.
Платната, селектирани под кураторството на Моника Тошева, сграбчиха погледите на певицата и актриса Алекс Раева и някогашната адреналинка Яна Христова, които сияеха в очакване на идното майчинство. Дими Стоянович, историк и публицист, показа авторката на откриването на изложбата.



Модерната живопис на Стилияна Узунова не остави безпристрастна бизнесдамата Мирела Ненчова, както и режисьора на шоуто „ Като две капки вода “ Кирил Киров. Мария Игнатова, някогашната адреналинка Жана Брейчева, репортерката на „ Господари на ефира “ Ева Веселинова, певицата Петя Буюклиева дълго разглеждаха творбите на Стилияна.

Топ моделите Гери Дончева и Диана Иванчева дойдоха със мощните си половинки, с цел да се насладят на творбите на Стилияна. Бизнесдамата Мая Косева и журналистът Антон Стефанов показаха възхищението си от платната на надарената авторка. Творци от разнообразни сфери, представители на културни и финансови институции, ценители и колекционери се спираха за дълго пред всяко едно от платната. Половината картини на Стилияна Узунова бяха изплатени на откриването на изложбата.



„ Стилияна е освен надарен създател, тя е и страховит човек, взе участие от години с картините си в благотворителния търг на Дарик радио “, показа Ники Кънчев. Художничката Йоанна Дановска, сътрудниците й Николай Янакиев, Лили Сотирова, Николай Панайотов, скулпторката Кунка Димитрова, Явор Цаков и половинката му Капка Амзина обсъждаха невероятната текстура на картините на Стилияна и мощните послания на платната. Силната половинка на Стилияна – Страхил Йорданов, приятелките й Елена Гаврилова и Живка Маринова, които също са художнички, родственици и другари на авторката не криеха насладата си от грандиозния триумф на изложбата.



„ Стилияна има извънредно необичаен гений – да основава светове “, разяснява художникът Петър Пиронков. „ Живописта на Стилияна е многопластова и ексцентрична, като самата нея. Тя не се опасява да опитва с разнообразни формати, които ни дават опцията да се потопим в този неин свят “, показа кураторът на изложбата Моника Тошева.

Стилияна Узунова с изключение на надарен художник е и виновен гримьор в шоуто „ Като две капки вода “. Тя е известна с работата си като художник гримьор в кинопродукции, телевизионни формати, видео клипове. След изложбата в изложба Нирвана авторката отпътува за Париж, където 2 месеца ще твори в ателиетата на СБХ в Сите дез Ар.

Снимки ALINA
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР