Трите спасени мечета миналата година са върнати отново в дивата

...
Трите спасени мечета миналата година са върнати отново в дивата
Коментари Харесай

Трите спасени мечета миналата година са върнати отново в дивата природа

Трите избавени мечета предходната година са върнати още веднъж в дивата природа. Това оповестиха от Фондация „ Четири лапи “. В рамките на няколко взаимни интервенции дребните Никола, Мишо и Анета бяха уловени, обгрижени в профилирани центрове у нас и в чужбина и върнати назад в природата.

Партньорските старания на Министерството на околната среда и водите, природозащитната организация WWF, „ Четири лапи “ и „ Арктурус ” – Гърция, дадоха късмет за нов живот на три осиротели мечета, показаха от фондацията.

Към избавителните екипи се причисли и служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров. Мечетата са пуснати на независимост на деликатно подбрано място, местообитание на кафяви мечки на територията на Национален парк „ Рила “.

Животните са превозени до такава степен, настанени в специфични кафези. Мечетата са върнати в дивата природа, откакто от Центъра за рехабилитация „ Арктурус ” решиха, че те са достигнали подобаваща възраст и килограми, гарантиращи, че няма да имат естествени врагове.

Експерти предизвестяват, че даже тридесеткилограмово мече е в положение да рани тежко възрастен мъж. От „ Четири лапи “ показаха, че животните са маркирани с GPS нашийници, които разрешават тяхното непрестанно следене и по този начин ще се подсигурява сигурността както на хората, по този начин и на животните. Проследяването се прави в действително време и с него са ангажирани специалисти от Национален парк „ Рила “ и WWF.



Снимки: Четири лапи

През юли м.г. избавителният отряд на WWF благодарение на горски чиновници и чиновници на Природен парк „ Витоша “ организира акция по улавянето на петмесечно мече - Никола. Парк за мечки – Белица пое краткотрайно грижата за дребното мече, избавено в двора на вила в село Костенец. През октомври в разстояние от няколко седмици бяха избавени още две мечета сирачета - дребните Анета и Мишо, привлечени от хранилка за животни край елинпелинското село Крушовица.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР