Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на

...
Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на
Коментари Харесай

Жребият в Оейраш: Кузманов започва срещу квалификант, попадна в половината на Пер

Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на предишния месец, когато доближи до финала на Чаланджър шампионата в индийския град Бенгалуру. Там Мико отстъпи на топ поставения Александър Вукич, само че затвърди сериозния си напредък през последните месеци на твърди кортове и справедливо се завърна в топ 200 на АТР ранглистата. Тогава обаче втората ни ракета получи лека контузия по време на последвалото си присъединяване в Купа " Дейвис " и досега той към момента наподобява, че не се намира в оптимална физическа форма, откакто при започване на работната седмица позволи двусетова загуба още на старта в Задар.

Ранното проваляне коства нов спад в класирането на Кузманов, който напуща челната 200-ица на подреждането от понеделник, само че още през идната седмица Мико може да възвърне позиции, стига да се показа уместно на идния Чалънджър шампионат в Оейраш, Португалия.

Кузманов през тази седмица не е измежду поставените състезатели, само че жребият въпреки всичко беше относително благоразположен към него. Родният ни представител ще би трябвало да премери сили с квалификант на старта, чието име обаче към момента не е известно. При възможна победа, то за нашия съотечественик следва надалеч по-сериозно тестване, срещайки един всред участващия със специфична покана от уредниците Педро Араухо и шестия в схемата Нуно Боргес.

На четвъртфиналите пък е вероятен дуел за Кузманов с Тиаго Монтейро, който може да се похвали с повече от един запаметяващ се триумф досега през сезона, като измежду победените от него състезали са в това число Гаел Монфис и Ян-Ленард Щруф. Втората ни ракета попадна в горната половина, където лидер е Беноа Пер - посоченият за любимец за продобиване на купата на събитието. Пер обаче не се намира в най-хубавия интервал от своята кариера и ранните провали даже на равнище Чалънджър се трансфораха в постоянно срещано събитие за международния номер 49, който за последно се поздрави с два поредни триумфа преди повече от шест месеца.

Пълният чоп за шампионата в Оейраш можете да разгледате тук:

A possible Paire-Pedro Sousa in Oeiras 1 R2. Monteiro-Borges a potential QF. Strong top half.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР