Дейв Егърс - Шедьовър покъртителен, гений изумителен Издателство: Жанет 45

...
Коментари Харесай

Книга: Дейв Егърс - "Шедьовър покъртителен на гений изумителен"

Дейв Егърс - " Шедьовър трогателен, талант удивителен " Издателство: Жанет 45 Цена: 22 лева Превод: Ана Пипева
" Шедьовър трогателен на талант удивителен " е номинираната за " Пулицър " дебютна книга от 2000 година на, по-късно прочут с романи като " Кръгът " и с паралелните си изяви като сценарист ( " Където броят дивите неща " на Спайк Джоунз).

Какво да очаквате е по едно и също време сложен и елементарен въпрос за отговаряне. Книгата е пробно написан спомен за загубата на родителите на Егърс, арбитър и учителка, които умират от рак в самото начало на 90-те - това оставя общо четири деца в ненадейно и комплицирано състояние, по едно и също време обединени от нещастието, само че на разнообразни места из страната и на разнообразни стадии от живота си.

На едвам трансфериралия 20 години Егърс се пада отговорността да се грижи за 8-годишния си брат. Докато се пробва да е млад и възрастен по едно и също време, той си проправя път в специалности, които не подсигуряват непоклатимост - рекламист, публицист, издател на литературно списание, сценарист, графичен дизайнер и в последна сметка публицист. Егърс показва обстановката и в духа на това, че би трябвало да внимаваш какво си пожелаваш - напрежението сред родителите и децата маркира фамилията, а след нещастието всеки ненадейно е получил свободата, за която е мечтаел.

" Шедьовър трогателен на талант удивителен " (креативен превод на истинското заглавие A Heartbreaking Work of Staggering Genius) е мощно отличителна със структурата си и осъществявания с черен комизъм метод, по който създателят последователно ни среща с тежката орис на фамилията. Книгата стартира с увод ( " Правила и рекомендации за добиване на наслаждение от тази книга " ), за който Егърс написа, че не е нужно да четем, показва ни цялостния бюджет по написването, редактирането и издаването на книгата (39, 567 $ и 18 цента), разсъждава върху това какъв е смисълът да пишеш за живота си - доколко е самоканонизиране, до каква самоизтребление. Първият ни допир с историята са посредством отпаднали в редакцията параграфи от по-нататъшните глави - по този начин сюжетът се разтваря посредством неподредени епизоди, които последователно застават в едно цяло.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР