Десетки хиляди излязоха на протест срещу съдебната реформа в Израел

...
Десетки хиляди излязоха на протест срещу съдебната реформа в Израел
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу съдебната реформа в Израел за 17-та поредна седмица

Десетки хиляди излязоха на митинг против правосъдната промяна в Израел за 17-а поредна седмица. Хората упорстват кабинетът на Бенямин Нетаняху да се откаже от законодателството, което ще ограничи пълномощията на Върховния съд и ще даде на политиците повече власт при избора на съдии.
Управляващата партия има 64 мандати и си мисли, че може да работи по проекта си. Но би трябвало да резервира демокрацията. Нямат мандат да трансформират системата, нямат право да основават тирания.
Инбал Гилади, протестираща
Тук съм, като стотици хиляди други, да стачкувам, да желая държавното управление да поддържа демокрацията. Без народна власт няма здравна система, правораздаване, ционистката фантазия ще се провали. Тук съм и ще бъда тук всяка седмица, до момента в който държавното управление падне.
Тони Хейман, протестиращ

Управляващите настояват, че промяната ще внесе баланс сред законодателната и правосъдната власт. Заради митингите министър председателят отсрочи въвеждането ѝ и стартира договаряния с опозицията, водени от президента Исак Херцог.Спорната промяна раздели и нацията, и държавното управление. Нетаняху уволни министъра на защитата, който изрази противоречие с измененията, а след това го върна на поста. Освен това тази седмица в Тел Авив се организира и необикновена проява в поддръжка на правосъдната промяна. По данни на израелски медии в нея са взели участие към 80 хиляди души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР