Десет дни с магнитни бури ни очакват през месец февруари,

...
Десет дни с магнитни бури ни очакват през месец февруари,
Коментари Харесай

10 магнитни бури ни удрят сърцето през февруари

Десет дни с магнитни стихии ни чакат през месец февруари, предизвестява Телеграф. Най-силно и рисково за хората ще е слънчевото изригване в първия петък на месеца. Първото слънчево изригване ще е при започване на февруари и силата му няма да е огромна. Но пък ще съвпадне с началото на лунния месец. Това няма да донесе забележителна щета на здравето, само че хората с високо кръвно налягане би трябвало да са изключително деликатни. Ако почувстват някакво неразположение, налага се да се съветват с лекуващия доктор.

Опасност

Първият петък от месеца обаче Земята ще бъде ударена от мощна стихия. Експертите допускат, че тя ще е с показател 6 и евентуално ще прескочи прага на аленото равнище на заплаха. Това ще докара до в допълнение натоварване на сърцето и кръвоносните съдове в мозъка, както и на ставите. Ето за какво в интервала 4-6 февруари би трябвало да избягвате несъразмерната физическа интензивност и да прекарате този ден в най-спокойна атмосфера. След това мощно изригване ще се следи ехтене слънчеви лъчения, само че силата на трептенията им няма да надвишава показател 3 по мощ. Въпреки това подвластните от времето хора могат да изпитат главоболие, виене на свят и изтръпване на крайниците, предизвестяват медиците.

„ Установено е, че магнитните стихии въздействат на човешкия организъм – най-много на физиологични параметри като пулс, кръвно налягане, нараснала натегнатост, бодърствуване. Не можем да се предпазим, тъй като магнитното поле е на всички места. Един от методите да понижим въздействието на разстройване е да седим повече вътре в здания, които имат железобетонни структури ”, поучава доцент Петя Трифонова от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките.

Препоръки

Следващата порция от геомагнитни офанзиви ще е в интервала 10-14 февруари 2022 година Очаква се тяхната мощ да е с показател от 3 до 4, като не би трябвало да се усетят от хората в положително здравословно положение. Проблемът тук обаче не е толкоз в силата на слънчевото лъчение, а в продължителността му. Тъй като става дума за пет следващи дни, някои хора с хронични болести – изключително страдащите от мигрени, евентуално ще изпитат прочут дискомфорт. Ето за какво експертите ги поучават да стоят повече вкъщи и да се запасят с нужните им медикаменти.

Кратка магнитна стихия с невисок интензитет ще има и на 22 февруари. Тя обаче няма да е рискова за здравето на хората. Вероятно ще повлияе само на по-емоционалните хора, които ще са по-изнервени от нормално. Медиците поучават да се пият някакви леки успокоително още сутринта, а денят да е отдаден най-вече на релаксиращи действия, без интензивно физическо натоварване и стресови обстановки.
Предпоследният ден на месеца – 27 февруари, също ще е белязан от леки магнитни трептения. За благополучие съгласно специалистите те ще не престават единствено няколко часа. Малко евентуално е да се появят признаци като главоболие и нервност, само че въпреки всичко хората с по-слаби нерви би трябвало да са изключително деликатни и в последната за месеца неделя. Възможни са леки промени в настроението, по тази причина хората би трябвало да си почиват, без да преяждат, да препиват и да се напрягат от дребни житейски несгоди.

Още от Здраве

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР