Куфарите са готови и слънцето ни чака – и морето,

...
Куфарите са готови и слънцето ни чака – и морето,
Коментари Харесай

Да се насладим на почивката без запек

Куфарите са подготвени и слънцето ни чака – и морето, и планината са необятно усмихнати и уютно чакащи. Всичко е наред, само че въпреки всичко нещо пречи на положителното ни въодушевление. Новата, постоянно непозната конюнктура, другият климат, променените условия провокират тези плашещи и некомфортни подувания в корема, болки, запек и други стомашни неразположения. И нито слънцето, нито морето, нито положителната компания са в положение да върнат усмивката ни. Защо се получава по този начин?

Логично е активността на храносмилателния тракт да се въздейства освен от храната, която одобряваме, от климата, а и от психическата и прочувствената ни настройка. Всяко едно пътешестване е обвързвано с повече страсти, които рефлектират върху стомашно-чревния тракт. Обикновено при дамите се появява запек, а при мъжете – диария. Колкото и да звучи парадоксално, стомахът също има потребност от успокоение, с цел да работи обикновено. В последна сметка доста постоянно мечтаната ни отмора се трансформира в призрачен сън.  И няма по какъв начин да се абстрахираме от средата, климата, страстите си. Попадаме в обаян кръг и от време на време прибягваме до фрапантни ограничения, които по-късно се отразяват неподходящо върху организма ни.

Mожем да си помогнем като се доверим на природата. Растенията могат да ни дадат несъмнено, естествено и потвърдено във времето средство за здравословен метод на живот.  Съществуват доста билки, които хиляди години се употребяват като мощни детоксикатори на тялото – на кръвта, на черния дроб, на бъбреците и такива, които спомагат за по-доброто храносмилане, асимилиране на нужните субстанции и обособяване на токсините.

Псилиумът е билка, която се употребява стотици години от Аюрведическата медицина и е известна със своите качества на отличен детоксикатор, съдействуващ отделителната система. Освен това е един от дребното безусловно безвредни лаксативи. Не води до взаимозависимост и не провокира мързеливи вътрешности. Неговите качества се дължат на разтворимите и неразтворимите фибри в обвивките на семената му. Те имат способността да набъбват в червата, да образуват гел, който елементарно „ присвоява ” отпадните субстанции и ги „ извежда ” отвън организма. Освен това, точно поради набъбването, фибрите основават възприятието за „ цялостен корем ” и доста понижават апетита. Фибрите на псилиума работят като метла, която измита токсините, залавяйки ги и извеждайки ги по гастро-чревния тракт. Важното при приема на тази билка е пиенето на доста вода, с цел да могат да се основат условия на набъбване на фибрите.  Действието е постепенно, само че безвредно и сугурно.  Всъщност, най-безвредната билка, позната на хората от Древността, е точно Псилиум. Билката работи меко и с струпване, като не провокира конвулсии и неприятно чувство на болежка и дискомфорт в стомаха и червата.

Поради неналичието на странични резултати Псилиумът се предлага пред всички останали разхлабителни. Laxal (Лаксал) събира в нежните си целулозни капсули силата на Псилиума. Той е от органически генезис и е едно от най-безвредните и ефикасни средства за битка със запека. Не съдържа скотски артикули, оцветители и консерванти.

„ Laxal ” трайно контролира моториката на червата, като не нервира, не предизвиква конвулсии и болки.  Може да се употребява дълго време, без никакви странични резултати. Можете да намерите Лаксал в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

Чистата, растителна основа е добра причина за чист организъм.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР