Депутатите започнаха да обсъждат освобождаването на парламентарния си шеф Никола

...
Депутатите започнаха да обсъждат освобождаването на парламентарния си шеф Никола
Коментари Харесай

Обсъждат освобождаването на Никола Минчев

Депутатите започнаха да разискват освобождението на парламентарния си началник Никола Минчев.

В сряда сред него и опозицията избухна скандал в пленарната зала. Това се случи по време на чуването на външния министър в оставка Теодора Генчовска, инициирано от Има Такъв Народ, поради проблемите в държавната политика по отношение на Северна Македония.



Опозицията настояваше чуването да се организира при закрити врата, защото първият ни посланик се канеше да показа класифицирана информация пред депутатите. Управляващите обаче отхвърлиха.

Това даде съображение на съперниците им да настояват, че прикриват " националното изменничество " на премиера Кирил Петков.

През цялото време Минчев настойчиво отблъсваше непрекъснатите претенции на опозицията да закрие съвещанието за медиите и публиката. Завихри се дълга препирня, кулминационната точка на която беше заканата на Има Такъв Народ да изиска оставката на ръководителя на Народното събрание.

Хората на Слави Трифонов извършиха опасността си и малко по-късно оповестиха, че предизвикват подписка. За такова искане е нужна поддръжката на най-малко една трета от депутатите, т.е. 80 индивида. А парламентаристите от Има Такъв Народ, след разцеплението си, са едвам 20 души.

Към тях обаче се причислиха още 100 от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Така те застанаха зад настояването за предварително освобождение от поста на Никола Минчев като ръководител на Народното събрание.

Съгласно правилника на Народно събрание, предлагането се слага на гласоподаване на първото съвещание след деня на постъпването му, т.е. през днешния ден.

Снимки: Агнес Методиева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР