Депутатите ще заседават извънредно днес, от 11 ч. те ще

...
Депутатите ще заседават извънредно днес, от 11 ч. те ще
Коментари Харесай

Депутатите гласуват бюджетите на НЗОК и ДОО на извънредно заседание |

Депутатите ще заседават изключително през днешния ден, от 11 ч. те ще гласоподават дефинитивно актуализацията на бюджетите на Здравната каса (НЗОК) и на Държавното публично обезпечаване (ДОО). 

В ревизирания бюджет на Касата са планувани в допълнение 134 милиона лв., а покачването за пенсиите е планувано да е приблизително с 12,5 на 100 от първи октомври. 

От „ ИТН “ оферират от първи октомври минималната пенсия да е 370 лв., като отпадне добавката от 50 лв., а оптималната да е 1500 лв.. От ГЕРБ-СДС са внесли предложение за отпадане на тавана на пенсиите, добавката да е 100 лв. за всички пенсионери, а от Движение за права и свободи - тя да е 120 лв.. 

От Българска социалистическа партия желаят преизчисляването на пенсиите да става въз основата на осигурителния приход от 2018 година, ако е по-благоприятен за пенсионерите. “Изправи се БГ! Ние идваме! “ са заложили размер на минималната пенсия до линията на беднотия - 369 лв.. 

Бюджетната комисия утвърди на второ четене минималната пенсия да е 370 лв.. Финансовият министър Асен Василев разяснява, че в случай че в пленарната зала бъде признато предлагането на „ ИТН “, това няма да наруши да бюджетния баланс. 

Ще продължи да се изплаща и месечната добавка „ беднотия “, уточни Василев с уточнението: " Като до края на годината тя ще да има по-малък обсег, защото минималната пенсия се подвига повече. Тя ще е единствено за пенсии, които са под минималната пенсия - за военни ветерани, за неработоспособност и така нататък "  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР