Депутатите ще започнат първото за седмицата пленарно заседание с гласуване

...
Депутатите ще започнат първото за седмицата пленарно заседание с гласуване
Коментари Харесай

Депутатите гласуват промяна в състава на четири комисии

Депутатите ще стартират първото за седмицата пленарно съвещание с гласоподаване за смяна в състава на четири парламентарни комисии, съобщи БГНЕС.
Всички оферти идват от ръководителя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Те плануват депутатът Красен Кръстев да бъде освободен от състава на Комисията по политиките на българите в чужбина и да влезе в този на Комисията по икономическа политика и туризъм.
Новият народен представител на партията Лиляна Радева, която зае мястото на станалия правосъден министър Данаил Кирилов, е препоръчана за член на Комисията по вероизповедания и правата на индивида. Ралица Добрева пък ще влезе в Комисията по труда, обществената и демографската политика.
В рамките на пленарното съвещание Народното събрание ще дебатира и по измененията в Закона за комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.
Целта на законопроекта е възстановяване на организацията и успеваемостта в работата на двата регистъра, както и превъзмогване на забавянето при обработването и разглеждането на всички категории заявки за регистриране, изтриване и оповестяване.
Депутатите ще работят и върху промени в Закона за физическото образование и спорта. Те имат за цел да основат механизъм, по който отчисляваните приходи Български състезателен тотализатор да могат да бъдат разходвани за поддържане, ремонт или основаване на нови спортни уреди в държавните и общинските учебни заведения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР