Депутатът от БСП Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски е пострадал при конфликт пред
Коментари Харесай

Свиленски е ранен при сблъсък с областната управа край Паметника на съветската армия

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски е потърпевш при спор пред Паметника на Съветската войска. Той се е опитал да премине загражданията, с цел да стигне до монумента. В резултат на това се е стигнало до прикосновение със чиновник на Областната администрация.

При случая е потърпевша ръката му. 

 

От УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ " прецизираха за NOVA, че раната му е обработена и той е освободен.

 

Ръката ми е засегната, шеф на дирекция от регионалната администрация ме връхлетя, до момента в който говорех със зам.-областния шеф. Имам лека телесна щета. Пред очите на полицията чиновници на реда упражняват експанзия над жителите. Може да се каже, че дадох първата кръв в отбрана на паметника, сподели Георги Свиленски.

Това, което се случва, не е европейска България, макар че това непрестанно ни се пропагандира, сподели Свиленски. Той разяснява и най-малкото като странна коледната хармония на " Промяната ". Свиленски прикани жителите да се вдигнат в отбрана на паметника. Очаквало се е още през днешния ден паметникът да бъде срутен.

„ Разговаряхме със зам.-областния шеф Чичков през оградата в опит да стигнем до паметника. Паната се разместват и може да се мине сред тях. Свиленски беше начело, а аз бях зад него. В този миг чиновник на регионалната администрация изненадващо се хвърли върху оградата с такава експанзия, че я събори върху Жоро “, описа зам.-шефът на алената група Иван Ченчев, съобщи БЛИЦ.

 

„ Интересното е, че зам.-областният шеф стоеше зад оградата към паметника без защитна каска или жилетка, а сякаш е при строителен обект, който е рисков “, описа още той.

 

Терзиев за една седмица не можа да почисти клоните в София, а в този момент с нелицензиран кран желае за един ден да срине паметника, съобщи Иван Ченчев. Само тъй като оградата устоя аз, Свиленски и Проданов не пострадахме повече. Терзиев да се занимава с чистотата и превоза на града, а не с рушене. Политика с рушене не се прави. Превръщаме се в страна на митинга, кой бранш ръководят, както би трябвало, сподели още Ченчев.

Александър Симов сподели, че ще одобряват способите на жълтопаветниците, умни и красиви, които са солта на земята, и ще блокират Орлов мост.


Лена Бориславова и Кирил Петков може би желаят да бъдат увековечени на върха на паметника, само че в други пози. Да отидат и да видят по какъв начин във Виена се грижат за Паметника на Съветската войска, приканиха жители от защитаващото монумента голям брой.

Възкачен върху кошче за отпадък, пиарът на " Промяната " Найо Тицин документираше шествието.

" Референдум ", приканиха в отбрана и опазване на паметника жителите, които блокираха региона към него.

 

Протестиращи против демонтирането на Паметника на руската войска се събраха в региона малко след началото на построяването на скелето към него, което предшества отстраняването на най-високите фигури, заяви Dir.bg. 

 

Недоволни жители блокираха бул. " Цар Освободител " в региона сред Софийския университет и Орлов мост.

 

Депутати от Българска социалистическа партия бяха позволени зад огражденията, отбелязва ПИК. Борислав Гуцанов обясни по какъв начин кранът е вкаран по тъмни доби в 5 часа сутринта, с цел да може да разрушава незаконно. Той напомни, че доста елементарно е забравена историята и 50-те милиона жертви, с цел да я има модерна Европа. Историята обаче съгласно него не може да бъде изкривена. И прикани да не се потегля към нова война.


Няма нито един документ, с изключение на заповед за огражденията на регионалния шеф, ще пожелаеме всички документи. Не знам дали е имало засекретено съвещание на Министерски съвет, след което е дадена заповед към регионалния шеф, сподели Гуцанов. Ставащото съгласно него е безсрамие.

 

Депутатът от " Възраждане " Ивайло Чорбов и Мая Манолова от " Изправи се, България! " първи се появиха на място да бранят монумента, който се охранява от полиция и жандармерия.

 

От градската организация на Българска социалистическа партия също още веднъж оповестиха, че няма да разрешат паметникът да бъде демонтиран.

 

Иван Таков беше безапелационен, че паметниците би трябвало да се пазят:

 

" Защо не се ремонтира този монумент, откакто е рисков? Защо би трябвало да бъде премахван и изместен? "

 

По думите му няма решение на Столичния общински съвет за ремонт на монумента, а единствено рекомендации.

 

От " Възраждане "  ще подхващат всички ограничения, в това число на ръба на закона, с цел да запазят Паметника на Съветската войска на мястото, на което е.

 

Деян Николов - " Възраждане ": " Днес сме подхванали сигнал до прокуратурата, посредством който желаеме да бъдат тествани всички дейности на длъжностни лица дали съблюдават закона. Прекалено доста от процедурите, които вървят към паметника преди всичко са скрити и на второ място наподобява, че са на ръба на закона - не е ясна собствеността, не е ясно тъкмо кой дава отговор. "

 

Мая Манолова пресрещна Вяра Тодева, заобикаляйки полицията, преди регионалният шеф да слезе от автомобила си и да приказва пред медиите. Лидерът на " Изправи се, България! " я попита: " Защо го вършиме зад тила на жителите? ".

 

Депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев пък разяснява пред NOVA News, че би трябвало да се премисли цялостната държавна политика и " да се приключи издигането на монументи на непознати армии ", както и улиците ни да се назоват с имена на значими българи, вместо да са кръстени на съветски генерали. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР