Депутатът Ивайло Чорбов от Възраждане си позволи да заплашва министъра

...
Депутатът Ивайло Чорбов от Възраждане си позволи да заплашва министъра
Коментари Харесай

Депутат от Възраждане заплаши Тодор Тагарев със смъртно наказание

Депутатът Ивайло Чорбов от " Възраждане " си разреши да заплашва министъра на защитата Тодор Тагарев със " смъртно наказване " по време на полемиките за ратификацията на контракта за придобиване на бойните машини " Страйкър ".

Чорбов насочи опасността в наличието на Тагарев, от трибуната на Народното събрание.

" Трябва да се намерения много по-сериозно в посока за това каква отговорност ще носят подобен вид хора като господин Тагарев, които взимат сходни решения. И колкото и да е самоуверено и необикновено за хората в залата, дано не забравяме, че в действителност национално виновните страни и войски имат и смъртно наказване в дадени случаи. И за мен персонално, считам, че в бъдеще, в случай че тази договорка се окаже освен неизпълнена, а напряко позорна за България и компрометира нашата сигурност, считам, че това лице тук, Тагарев, би трябвало да има даже смъртно наказване ", разгласи той, откакто взе думата в дебата, доминиран от изявления на " Възраждане " и Румен Гечев (БСП).

Вместо да му направи забележка за неприемливия звук или да му наложи наказване - председателстващата съвещанието Росица Кирова от ГЕРБ единствено поклати глава.

" Министерството извършва наши разпоредби, ние като презрян гумен щемпел подпечатахме това, което предложи Министерски съвет. Отговорност носим ние. Истината е, че тук в залата са хората, които бъдещите генерации ще сочат като отговорни ", беше репликата на неговия съпартиец Николай Дренчев.

Същият стана известен с репликата си в " Панорама " през януари 2023, че единствената неточност на Владимир Путин била, че не направил блицкриг в Украйна.

" Психоатаките не престават, само че ще се опитам да се абстрахирам от тях и да давам отговор всъщност ", разяснява след него министърът на защитата Тодор Тагарев, който сподели, че Сухопътните войски чакат нова бойна техника от 35 години.

Дебатът завърши със 140 гласа " за " утвърждението на контракта за " Страйкърите " от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, при 55 срещу (35 от " Възраждане ", 18 от Българска социалистическа партия и 2 от Има Такъв Народ " )
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР