Денят беше добър най-вече за България, защото неспазването на правата

...
Денят беше добър най-вече за България, защото неспазването на правата
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Убедена съм, че френското предложение гарантира българския интерес

Денят беше добър най-много за България, тъй като неспазването на правата на македонските българи, дискриминирането, която има там, насаждането на езика на омразата, не са просто един двустранен въпрос - те са общоевропейски въпрос и не дават отговор на критериите. Не беше елементарно да убедим нашите европейски сътрудници и желая за поздравя френското председателство, което постави извънредно доста старания. Имаме едно в действителност прелестно предложение. Това сподели в студиото на “Още от деня” заместник-председателят на парламентарната Комисия по външна политика от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева - някогашен външен министър, за решението на Народното събрание да се смъкна българското несъгласие върху договарянията с Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

Захариева съобщи, че е гласувала с “чиста съвест” за френското предложение, което подсигурява отбрана на българските ползи.

“За първи път в цялата история на Европейски Съюз, в преговорна рамка се включва двустранен контракт и всички документи по неговото осъществяване, като неговото осъществяване ще се следи по време на целия развой. Изрично Скопие се задължава да показа пътна карта за съблюдаване правата на малцинствата, само че и на общностите, което е българското предложение. По време на целия преговорен развой, т.е. всяка година, те ще би трябвало да докладват”, означи Захариева и добави, че езикът в преговорната рамка е “много силен”.

Какво още разяснява Екатерина Захариева вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР