Денис Фоджиа (Leopard Racing) за втори път печели състезание през

...
Денис Фоджиа (Leopard Racing) за втори път печели състезание през
Коментари Харесай

Победа на Фоджиа с 0,078 сек., втора за 2021 г.

Денис Фоджиа (Leopard Racing) за повторно печели съревнование през 2021 година в Moto3. Той победи в Гран при на Нидерландия, като донесе на своя отбор Leopard Racing 30-и триумф в Гран При. Италианецът финишира пред Серхио Гарсия (Gaviota GASGAS Aspar Team) единствено с 0.078 сек. Трети стана Романо Фенати  (Sterilgarda Max Racing), който се върна на подиума за първи път след Херес, макар че направи две дълги обиколки за наказване.

Фенати започва от втора позиция и взе холшота, а Жереми Алкоба (Indonesian Racing Gresini Moto3), който беше на първа позиция остана втори.  Трети бе Гарсия. Фенати знаеше,  че би трябвало да направи две дълги обиколки за наказване. Първата от тях бе на 3-ата. Това даде преднина на Фоджиа, преди Гарсия да грабне щафетата. Фенати завъртя вторият дълъг тур на 5-ата обиколка.



Водеща група от седем водачи се оформи 16 обиколки до края. Лидерът в шампионата Педро Акоста (Red Bull KTM Ajo) беше 8-и, на  0.6 сек. Групата начело стана от 13 състезатели. Андреа Миньо (Rivacold Snipers) и Николо Антонели (Avintia Esponsorama Moto3) паднаха на завой 5. Този случай раздели групата. Девет водачи започнаха борба за успеха. Фоджиа, Дарин Биндер (Petronas Sprinta Racing), неговият съотборник Джон Макфий, Акоста,  Фенати, Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse), Хавиер Артигас (Leopard Racing) и Габриел Родриго (Indonesian Racing Gresini Moto3) бяха водещи. Акоста направи най-бързата обиколка на надпреварата 7 тура преди края. Родриго и Артигас изостанаха и седем състезатели останаха да гонят 25 точки.

Насочвайки се към последната обиколка, Фоджиа поведе. Ездачът на Honda имаше за компания Гарсия и Фенати, а Сузуки на четвърто място беше обратно с 0,5 секунди. Гарсия и Фенати не съумяха да се приближат задоволително, с цел да застрашат Фоджиа в последната обиколка, който употребява мощното преимущество на машината си, с цел да задържи първото място и да завоюва победа за повторно през 2021 година Гарсия се затвърди на второ място в шампионата с P2 и понижи разликата на 46 т. сред него и Акоста. Карането на Фенати беше феноменално, с цел да завоюва 27-и подиум в Moto3 на 50-ия рожден ден на шефа на тима Макс Биаджи.



Първите 7 водачи се събраха в 1,5 сек. След като отсъстваше от квалификацията през вчерашния ден и прекара една нощ в болничното заведение под наблюдаване, Акоста направи още едно чудесно показване и стана 4-и от 18-и на старта. Сузуки пък липсваше на Warm Up сесията, откакто върна подправен негативен PCR тест. Японският водач не беше обиден и стана 5-и. Макфий взе 6-о място, защото Биндер, който финишира 4-и, получи наказване от 3 места обратно, за прекосяване на рестриктивните мерки на пистата в последната обиколка.

Родриго и Артигас не съумяха да догонят лидерската група. Новаците от Аржентина и Испания станаха надлежно 8-и и 9-и. Алкоба стана 10-и, откакто беше един от нещастните участници в злополуката на  Миньо и Антонели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР