Демократична България ще внасе проект за изпращане на военно-техническа помощ

...
Демократична България ще внасе проект за изпращане на военно-техническа помощ
Коментари Харесай

ДБ предлага военно-техническа помощ за Украйна още в първите дни на новото НС

" Демократична България " ще внасе план за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна, незабавно след свикването на 48-ото Народно заседание. Това се оповестява в позиция на партията.

В нея обединяването осъжда и решението на в поддръжка на Украйна, подписана от президентите на 9 страни от Централна и Източна Европа. От " Демократична България " упрекват Радев, че е укрил това си деяние и чак след това е оповестил претекстовете си зад него.

В понеделник от президенството показаха, че президентът не е подписал декларацията, тъй като счита, че кардиналната поддръжка за участие на Украйна в НАТО, дадена от членовете на пакта през 2008 година, е решена в друга среда на сигурност спрямо актуалната обстановка. Според него въпросът дали страната да стане член на НАТО би трябвало да бъде решен след " мирното споразумяване на спора " сред Киев и Москва.

" Демократична България " се обръщат към Радев, като упорстват той " да не заема еднолично и зад тила на обществеността позиции по основни за евроатлантическата принадлежност и достолепие на страната въпроси ". Те регистрират, че дейностите на преиздента " слагат под подозрение " евроатлантическата ориентировка на страната.

" Отказът да постави подписа си под взаимния документ е в действителност отвод България да изрази цялостната, в това число военна, поддръжка за Украйна, отвод да жигосах и изиска съд за закононарушенията на агресора, отвод да поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ", се споделя в изказването.

От обединяването приканват президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност с новите партии, които бяха определени за 48-ото Народно заседание, с цел да се разиска рамката на позициите на българската страна по всички въпроси, свързани с войната против Украйна и политиката на Кремъл към Европейски Съюз и НАТО.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР