Делото срещу подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров

...
Делото срещу подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров
Коментари Харесай

Дело срещу Иванчева днес, бившият кмет на Младост на крачка от домашен арест

Делото против подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров продължава през днешния ден. Очаква се някогашният кмет на Младост и заместничката ѝ да излязат под домакински арест. 
 Прокуратурата желае Иванчева назад в ареста  Съдът пуска под домакински арест Десислава Иванчева, само че след седмица
В края на съвещанието преди седмица Специализирания углавен съд промени мярката за неотклонение на двете подсъдими за взимане на рушвет от задържане под стража в домакински арест. Решението би трябвало да влезе в действие от през днешния ден, когато завършват разпитите на очевидците - чиновници в Столичната община и в регион " Младост ", с което отпада и опцията Иванчева и Петрова да въздействат на показанията им. 

Специализираната прокуратура обаче апелира решението. 

Мотивът на обвиняването да стачкува това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани очевидци по делото не по малко, в сравнение с общинските чиновници, с които от месеци нямат служебни връзки. Освен това, в хода на правосъдното съвещание не е посочен нито един факт или доказателство, които да слагат под подозрение обоснованото съмнение за осъщественото от тях закононарушение, пишат в претекстовете си от спецпрокуратурата. 

Иванчева и Петрова остават в следствения арест до произнасяне на Апелативния профилиран съд по митинга на прокуратурата в седемдневен период. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР