Покайвам се! Царството приближи, вярвам само в Исус Христос, Исус

...
Покайвам се! Царството приближи, вярвам само в Исус Христос, Исус
Коментари Харесай

Пасторът, обвинен в блудство с 14 деца в Сливен: Покайвам се

" Покайвам се! Царството приближи, имам вяра единствено в Исус Христос, Исус ще пристигна като арбитър, не вярвайте на неистини ", съобщи свещеник Даниел Хъл.

" Той е евангелист. Обвиненията към него за полов контакт ги одобрявам като обвинявания, даже като злоба от други пастери. Той не е по този начин наименуван пастер, той е пастер от висока класа ", разяснява неговата позната Ивана Кралева.

През май 2020 г. Районната прокуратура в Сливен съобщи на съд британеца Даниел Хъл, който е упрекнат за това, че е правил дейности на полово задоволство с лица от същия пол, като употребявал ситуацията им на взаимозависимост, оповестиха от държавното обвиняване.

Тогава стана ясно още, че от 3 години английският свещеник живеел в квартал " Надежда " в Сливен и проповядвал в основания от него Молитвен дом. Прокуратурата по това време разгласи той е блудствал с 8 момчета, като пет от тях не са навършили 14-годишна възраст все още на осъществяване на действията - през 2018 година и 2019 година

Арестът на 43-годишния чужденец бе осъществен на 12 септември 2019 година след осъществена двумесечна инспекция по документиране на закононарушението от чиновници на отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП и чиновници на ОДМВР-Сливен.

В момента на задържането Даниел Хъл бил заварен в едно помещение в наличието на шест малолетни и малолетни момчета.

По-късно Районният съд в Сливен го остави в ареста за непрекъснато.

Хъл е съумял да избяга и да се избави от правораздаването на Острова, само че беше открит в кв. " Надежда " от проверяващ публицист на Би Би Си . Той е бил разгласен от английските управляващи за търсене още през 2016 година. След издаване на европейска заповед за арест, е бил екстрадиран от българските управляващи. Не е ясно по какъв начин през 2018 година той още веднъж се оказва в България и изискал удостверение за престояване в страната. Получил го, тъй като жителите на страни от Европейски Съюз имат такова право.

През 2018 година Англия изпратила второ искане за връщане в страната, този път за данъчни закононарушения. Българският съд обаче отказал да го съобщи, тъй като закононарушението не е задоволително тежко.

" Живял съм с него 3 години, пребивавам още с него. Служител съм в неговата черква. Искам да подчертая, че той не контактува единствено с деца в молитвения дом. Ние имаме събирания на всички в понеделник, сряда, петък и неделя ", сподели още Николай Демирев от ромската махала. По думите му Хъл е помагал на доста възрастни хора - през зимата им давал дърва и печки.  " Ние знаем от кое място идват парите му. Той снима клипове със обществено слаби хора, изпраща ги на спонсори и те му дават пари, които раздава на хората съгласно потребностите им ", сподели още локалният гражданин пред 2019-а година.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР