Делегатите на първата сесия на 14-ото Общокитайско събрание на народните

...
Делегатите на първата сесия на 14-ото Общокитайско събрание на народните
Коментари Харесай

Си Цзинпин получи безпрецедентния трети мандат начело на Китай

Делегатите на първата сесия на 14-ото Общокитайско заседание на народните представители (китайския парламент) през днешния ден гласоподаваха единомислещо за преизбирането на Си Цзинпин за китайски президент за невиждан трети петгодишен мандат, заяви организация " Синхуа ".

В гласуването участваха 2952 души. Така 69-годишният Си е напът да остане на власт пожизнено, съобщи " Асошиейтед прес ".

Гласуването лиши един час, а електронното броене приключи за към 15 минути.

Си беше избран отново и отпред на Централния боен съвет, който управлява китайската народоосвободителна войска.

 Китай позволи спор със Съединени американски щати и обвърза помощта за Русия с американската за Тайван Китай позволи спор със Съединени американски щати и обвърза помощта за Русия с американската за Тайван

Парламентът избра също Чжао Лъцзи за собствен ръководител, а Хан Чжън - за вицепрезидент. И двамата са партийни водачи от предходния екип на Си в Постоянния комитет на Политбюро, отбелязва " Ройтерс ".

Мащабна промяна в държавния съвет

Делегатите на първата сесия на Общокитайското заседание на народните представители (китайският парламент) през днешния ден утвърдиха проект за метаморфоза на висшия изпълнителен орган на страната - Държавния съвет (кабинетът), оповестиха държавни медии, представени от " Ройтерс " и ТАСС.

Текстът за план за промяна още не е оповестен. Очаква се той да бъде повтаряне на плана за промяна на партийните и държавните органи, признат в края на февруари от Централен комитет на Китайската комунистическа партия.

Както се показва в заключителното известие от пленума, промяната планува подсилване на " централизираното управление " на компартията и повишение на успеваемостта на държавния уред.

Последната огромна промяна на Държавния съвет на КНР, в хода на която бяха отстранени министерства, а други бяха основани, се организира през 2018 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР