Държавният секретар на САЩ посети днес Истанбул, където графикът му

...
Държавният секретар на САЩ посети днес Истанбул, където графикът му
Коментари Харесай

Помпео обсъди в Истанбул религиозните свободи

Държавният секретар на Съединени американски щати посети през днешния ден Истанбул, където графикът му включва срещи с религиозни водачи, само че не и с представители на държавната власт, заяви „ Катемарини ”, представен от БГНЕС.
Разговорите на Помпео в са съсредоточени върху насърчаването на религиозната независимост и битката с религиозните преследвания, което е основен приоритет за американската администрация, акцентира изданието.
 Помпео подлага на критика дейностите на Турция и начече Гърция дирек на стабилността Помпео подлага на критика дейностите на Турция и начече Гърция " дирек на стабилността "
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разкритикува едностранните дейности на Турция, като дефинира Гърция като „ дирек на стабилн...
Помпео разиска религиозни въпроси с Вселенския патриарх Вартоломай I и с апостолическия нунций в Турция архиепископ Пол Ръсел.
Държавният секретар направи обиколка и на патриаршеската черква „ Свети Георги “ в Истанбул.
По информация на високопоставени чиновници на Държавния департамент, неналичието на публични срещи в Турция се дължи на сгъстения график на Помпео. Според тях са търсени срещи с публични турски представители, само че не е било допустимо те да дойдат от Анкара в Истанбул по времето, когато Помпео ще бъде там.
Майк Помпео и неговият турски сътрудник Мевлют Чавушоглу възнамеряват да се видят при започване на декември на срещата на външните министри на НАТО.
 Помпео подлага на критика Турция поради Вароша Помпео подлага на критика Турция поради Вароша
Турската страна прави провокационни дейности в Кипър. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в диалог с кипърския външе...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР