Дарението е част от дългосрочните усилия на компанията да насърчи и

...
Дарението е част от дългосрочните усилия
на компанията да насърчи и
Коментари Харесай

ЕКО България зарадва първокласниците от ОУ ,,Захари Стоянов“, гр. Варна с интерактивна площадка за пътна безопасност

Дарението е част от дълготрайните усилия на компанията да насърчи и повиши пътната сигурност на децата в България.

В началото на образователната година ЕКО България подари на първокласниците от ОУ,,Захари Стоянов “, гр. Варна, интерактивна площадка за образование по безопасност на придвижване по пътищата. Инициативата се организира за пета поред година и е част от дългогодишната програма на компанията за социална отговорност, целяща да насърчи и повиши пътната сигурност в България.

Мащабното оборудване, което компанията предостави, дава опция на децата да се забавляват и да научат пътните знаци и правилата за придвижване. Обучението се провежда по прелестен за тях метод, във формат на спортна игра с лесни правила. Децата получиха още забавни аксесоари, свързани със знаците от правилника за придвижване по пътищата и помагало за сигурност на пътя. В навечерието на 50-годишния празник на ОУ „ Захари Стоянов “, всяка една от петте паралелки първи клас получи и специално създадена игра с карти за запаметяване, включваща най-често срещаните пътни знаци. Целта на самодейността е по елементарен и интуитивен метод да сътвори и възпита култура на вярно и безопасно поведение в градската пътна конюнктура.

„ Темата за сигурността на пътя е изключително значима, изключително когато става дума за най-малките. Затова сме насочили усилията си към първокласниците, които са и най-неопитните деца на пътя. Важно е често да си припомняме разпоредбите за движение и да не забравяме, че едно невнимание на улицата може да има повече от неприятни последици. “, сподели Васил Стоянов, районен управител на ЕКО България.

През последните години ЕКО България инвестира в бъдещето на новите поколения и осъществя дарения по акцията на училища в София, Пловдив и Казанлък. Компанията влага старания в повишение на културата на пътна сигурност и чрез организирането на „ ЕКО Мото Училище ”. Заедно с 24-кратния първенец на България Мартин Чой организират образования по безопасност и приемливост на пътя за любители мотоциклетисти от цялата страна.

* Източник: ЕКО България
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР