Данните на Института за анализи и оценки в туризма показват,

...
Данните на Института за анализи и оценки в туризма показват,
Коментари Харесай

Експерт: Очакваме много силен летен сезон

Данните на Института за разбори и оценки в туризма демонстрират, че най-вече от сънародниците ни, пътували в чужбина, са избрали Гърция и Турция.

" Около 260 000 българи са пътували в страната, а 75 000 в чужбина по време на великденските празници. И през лятото, и през другите сезони огромният брой сезони се осъществят от вътрешните пазари. Насърчаването на вътрешния туризъм основава работни места и усъвършенства локалните стопански системи “, изясни пред bTV шефът на Института за разбори и оценки в туризма проф. Румен Драганов.

Според данните на Института за разбори и оценки в туризма разноските за отмора в България са били 380 лева, а в чужбина 425 лева

" Хората пътуват до близки места, в Турция поради шопинг, в Гърция, тъй като имат открити места, на които вървят. Свикнали са “, добави още той.

Отчетен е растеж от 19% в туристите, посетили България през зимния сезон.

Румен Драганов съобщи, че се чака доста мощен летен туристически сезон.

" С 40% са се нараснали ранните резервации за отмора през лятото тази година. Възстановяваме целия английски пазар, доста огромен интерес от Полша, Словакия, Израел “, разяснява още Румен Драганов.

Ето какво съобщи той за спора с хижа " Христо Смирненски “

" Беше показан жълт картон на ръководителя на Българския туристически съюз. Той мисли, че е в правото си да влезне в парцел, който на БТС и да смени ключалката. Само че законът изисква всичко да стане по правосъден ред “, разяснява Драганов.

Той добави, че има доста сериозен проблем в Българския туристически съюз: " оказа се, че има доста парцели, които са отдадени безплатно и безсрочно “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР