БОКС ЗА ВЪЗРАСТНИ – ВЕЛИКОБРИТАНИЯ21-годишен младеж помага на възрастните хора

...
БОКС ЗА ВЪЗРАСТНИ – ВЕЛИКОБРИТАНИЯ21-годишен младеж помага на възрастните хора
Коментари Харесай

ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або

БОКС ЗА ВЪЗРАСТНИ – ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

21-годишен юноша оказва помощ на възрастните хора в приюти да поддържат форма посредством неговите тренировки по бокс, които покачват концентрацията и заниманието. Когато е единствено на 17, Бейли-Грийтъм Кларк е помолен да приказва в дневен център за възрастни със специфични просветителни потребности. След това прекарване Бейли осъзнава, че хората от уязвими групи нямат същия достъп до спорт и фитнес като другите – по тази причина той основава компания за богатство, наречена " Be Great Fitness “. Сега той пътува из Линкълншър, Англия, като прави фитнеса и спорта налични за учебни заведения, лечебни заведения, публични центрове и домове за възрастни хора.

Особено по време на т. нар локдаун младежите от Гримсби много бързо схванаха, че тези групи се нуждаят от помощ. " Излизайки от пандемията, взехме решение, че е от значително значение да им осигурим фитнес, изключително с цел да разпространим малко наслада и въодушевление. " Спортът и упражненията ободряват хората, ние си вършим смешки и се смеем с всички и вършим деня им по-добър. “

Тази самодейност беше толкоз сполучлива, че в този момент Бейли води своите едночасови фитнес сесии в 20-30 разнообразни домове за грижи.

От елементарни тренировки по бокс до игри за съгласуваност сред ръцете и очите, всеки жител може да носи ръкавици, оцветени в неоново розово, жълто и зелено.

След публикуването на стоплящи сърцето видеоклипове в TikTok, с до 700 000 гледания, ползата към тези сесии набъбна и Бейли в никакъв случай не е бил по-зает.

" Получаваме тонове запитвания, календарът ми сега наподобява ненормално! Опитваме се да прибавим повече хора към нашия екип и да разгърнем сесии на национално равнище – и работим с сътрудници, с цел да надградим това “ – сподели младежът, който беше поканен да изнесе лекция на TEDx преди година.

" Просто желая да се уверя, че хората имат моята пристрастеност и възторг. Това е идващото предизвикателство, само че е ужасно! “ Бейли е имал тежко детство и е бил взет взет от своите баба и дядо, което дало подтик на пристрастеността му да оказва помощ на възрастните хора.

Когато бил на 14, той бил заставен да напусне учебно заведение за една година и се борел с наднорменото си тегло. Когато разкрил бокса като метод да поддържа форма, целият му мироглед се трансформирал, поставяйки го на пътя, на който е през днешния ден.

" Да видиш от първа ръка същинското влияние, което имаме, е необикновено. Можем да влезем в домовете и да покажем способността си да повдигаме настроението освен на пациентите, само че и на личния състав. Един от домовете за възрастни хора записа видео, в което споделя какъв брой им е харесала сесията, а една жена направи доста благ

коментар за краката ми! Това е същинско влияние върху хората, което не всеки път получавате в други промишлености, и ние в действителност можем да забележим изгодата. Красиво е и ме кара да продължа, звучи изтъркано, само че в действителност е по този начин! “

КАЙЛ – Съединени американски щати

Колко души на име Кайл могат да се поберат на едно място? За един град в Тексас не е задоволително. Поредният опит на град Кайл в Тексас, да счупи международния връх за най-голямо събиране на хора с едно и също име се провали още веднъж в събота, макар че 706 Кайловци от всички възрасти се появиха в парк в предградията на Остин.

Според Световните върхове на Гинес понастоящем короната се държи от град в Босна, където през 2017 година се събраха общо 2325 души, кръстени Иван.

Това не е първият път, когато Кайловете се съревновават с Ивановците. Миналата година формалното броене на това, което стана известно като Събирането на Кайл, доближи 1490 в бързоразвиващия се град в Тексас, който е на към 57 благи южно от Остин, столицата на щата. Според Администрацията за обществено обезпечаване, която годишно наблюдава имената, дадени на девойки и момчета във всеки щат, Кайл не е водач в класациите измежду известните имена в Съединени американски щати. Най-новите данни демонстрират, че Кайл е на 416-то място измежду мъжките имена през 2023 година

За съпоставяне Иван се класира на 153-то място.

ПОРТРЕТ – АВСТРАЛИЯ

Австралийска художествена изложба е изправена пред възходящ напън да отстрани спорен портрет – като някои от елитните плувци на страната ненадейно се намесват в разногласието.

Картината е дело на Винсънт Наматджира и изобразява милиардерката Джина Райнхарт. В момента е изложена в Националната изложба на Австралия в Канбера, като част от сатирична сбирка от портрети на локалния художник, озаглавена " Австралия в цвят “.

Със своята двойна брадичка и извънредно изражение, картината изобразява най-богатата жена в Австралия в, както някои биха споделили, нелицеприятна светлина. Съобщава се, че мисис Райнхарт е подала петиция творбата на изкуството да бъде отстранено от галерията и австралийският олимпиец Кайл Чалмърс е една от няколкото спортни звезди, които са подкрепили молбата ѝ.

Според Sydney Morning Herald мисис Райнхарт е спонсорирала Swimming Queensland с повече от 40 милиона $ и нейната компания има скица за подкрепяне, която оказва помощ за изплащането на техните заплати.

Чалмърс сподели на вестника по какъв начин полемиката за портрета е доминирала зад кулисите на националния шампионат на Австралия предишния месец. Той сподели: " Мисля, че тя просто заслужава да бъде възхвалявана и възприемата надалеч по-добре от това, което портретите показват. Без нейното спонсорство в действителност нямаше да имаме нищо. “

Съобщава се, че основният изпълнителен шеф на Swimming Queensland Кевин Хасеман е събрал група от 20 австралийски плувци, с цел да се борят против портрета – както и против различен портрет на мисис Райнхарт в същата изложба.

Мистър Хаземан писа до шефа на Националната изложба, с цел да каже, че портретите са " надълбоко смущаващи, тъй като са обидни “ за милиардерката. " С почитание ви призоваваме да преразгледате включването на тези портрети във вашите галерии “, добави той. Мисис Райнхарт не е коментирала картината обществено. В изказване по-рано тази седмица галерията сподели, че " приветства обществеността, която води разговор по отношение на сбирката и експозициите “ им, заяви австралийският ABC News. От галерията не престават: " Представяме творби на изкуството на австралийската общност, с цел да вдъхновим хората да изследват, претърпяват и научават за изкуството. “

Художникът мистър Наматджира също се причисли към фурора, като сподели: " Хората не би трябвало да харесват моите картини, само че се надявам да отделят време да погледнат и да помислят " Защо този аборигенски вид е нарисувал тези могъщи хора? Какво се пробва да ни каже?` " " Рисувам хора, които са богати, могъщи или значими – хора, които са оказали въздействие върху тази страна и върху мен персонално, директно или индиректно, без значение дали за положително или за неприятно. “ Австралия в цвят също включва картини на краля Чарлз III, починалата кралица Елизабет II и някогашния австралийски министър председател Джулия Гилард.

КОЛЕКЦИЯ ОТ МОНЕТИ – ДАНИЯ

Колекцията от монети на датски маслен магнат може да доближи близо £60 милиона на търг 100 години след гибелта му.

Ларс Емил Бруун, който е роден през 1852 година, споделя в наследството си, че сбирка от 20 000 предмета, която е построил през целия си живот, би трябвало да бъде защитавана в продължение на 100 години, преди да може да бъде продадена.

Повече от век по-късно нюйоркският аукционер на монети Stack`s Bowers ще разпродаде сбирката тази есен. През идващите години ще се проведат няколко разпродажби на това, което аукционната къща назовава " най-ценната сбирка от международни монети, излизали в миналото на пазара ". През XIX в. мандрата на хере Бруун го прави богат и му разрешава да съхранява монети, медали, жетони и банкноти от Дания, Норвегия и Швеция. След Първата международна война той упорства в наследството си сбирката да " служи като резерв/гарант за кралската сбирка от монети и медали в Копенхаген “, ако кралската бъде унищожена. След гибелта му сбирката се съхранява в някогашната датска кралска резиденция на замъка Фредериксборг, преди по-късно да стигне до Националната банка на Дания.

Викен Йегпариан, вицепрезидент по нумизматиката в Stack`s Bowers Galleries, назова сбирката " най-хубавата открита загадка до момента “.

" Когато за първи път чух за сбирката, не повярвах “, добави той. " Имаме сбирки, които не са на пазара повече от 100 години. “

Някои елементи от сбирката са оценени на £40, само че други могат да доближат над £800 000. Като цяло сбирката от монети може да доближи £57,4 милиона.

Националният музей на Дания, който имаше право на първи отвод върху част от сбирката, закупи седем от редките монети, преди да отидат на търг.

Седемте монети - шест златни и една сребърна - са изсечени сред XV и XVII век от датски или норвежки монарси и костват повече от £877 000.

Старши откривател Хеле Хорснес, специалист по монети в Националния музей, сподели: " Те са разказани в литературата като единствения действителен образец от този тип. Самият факт, че тази сбирка е била затворена от 100 години, я прави именита. Това е като приказка. “

КОТКА ДОКТОР – Съединени американски щати

Университет във Вермонт връчи почетната степен " лекар по свърталище “ на котарака Макс, обичан член на неговата общественост, преди дипломирането на студентите в събота. Кампусът Касълтън на държавния университет във Върмонт уважава котарака не поради способността му да лови мишки или да спи, а поради дружелюбието му.

" Котката Макс е влюбчив член на семейство Касълтън от години “, сподели образователното заведение в обява във Фейсбук.

Известното коте живее в къща с човешкото си семейство на улицата, която води до основния вход на кампуса.

" Той реши, че ще отиде в кампуса и просто стартира да се мотае със студентите и те го обичат “, сподели стопанката Ашли Доу в четвъртък.

Той се социализира в кампуса от към четири години и студентите се вълнуват, когато го видят. Те го взимат и си вършат селфита с него, а той даже обича да върви на обиколки с кандидат-студенти, които се срещат в постройка против къщата на фамилията.

" Дори не знам от кое място знае по кое време да тръгне, само че го прави “, сподели Доу. " И и след това ги следва на обиколката им. “

Учениците назовават Доу майката на Макс, а приключилите, които се връщат в града, от време на време посещават нея и котарака.

Макс обаче няма да взе участие в дипломирането. Дипломата му ще бъде доставена по пощальон.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР