Даниил Медведев, за е всеизвестно вече, че далеч не долюбва

...
Даниил Медведев, за е всеизвестно вече, че далеч не долюбва
Коментари Харесай

В мач с купища обрати: Медведев избегна сензационна загуба срещу 96-ия в света

Даниил Медведев, за е общоизвестно към този момент, че надалеч не долюбва сезона на клей и като цяло самата землена настилка, нямаше усложнения да потегли с триумф в следващи сетове на старта на Мастърса в Мадрид, като си подсигурява среща в третия кръг на надпреварата със своя съотечественик и квалификант Александър Шевченко. Бившият първенец от US Open пък директно преди мача сред себе си и международния номер 96 разкри любопитен факт за тяхното другарство, че в действителност те двамата се познават много отпреди да станат част от селекцията на " Сборная " за ATP Cup 2022, когато завоюваха купата, откакто са се сприятелили онлайн, играейки дружно видео игри на Playstation.

22-годишният Шевченко, който в хода на актуалната седмица дебютира в главната скица на конкуренция от сериите Мастърс 1000, надалеч не се повлия от статута в международния тенис на приятеля си, като изигра страхотни първи и трети сет, но любимецът беше на по-високо равнище в основните моменти и сътвори цялостен поврат след 2 часа и 40 минути на корта - 4:6 6:1 7:5. С триумфа си международният номер 3 продължава напред към осминафиналите, където ще срещне спечелилия всред 16-ия подложен Алекс де Минор и различен негов съотечественик в лицето на Аслан Карацев, от който към този момент има проваляне на червени кортове в предишното.

Началото на дуела се трансформира в цялостен призрачен сън за Медведев, който очевидно изпитваше съществени компликации с това да държи топката в корта за нескончаем интервал от време, до момента в който квалификантът играеше на върха на качествата си и беше безукорен в нападателен проект, което за единствено четвърт час от старта на срещата му донесе два пробива задатък. Проблемите за втория подложен в шампионата не завършиха дотук и не след дълго той беше напът още веднъж да се раздели с подаването, само че съумя да избави два сетбола и даже в идните минути навакса отчасти пасива си, връщайки единия брейк. Шевченко обаче показва здрави нерви, като се абстрахира от случилото се и от втория си опит на начален удар постави точка на разногласието в откриващия сет, като го записа в сметката си.

Бурната реакция на Даниил, подбудена от изоставането му обратно в общия резултат на конфликта, беше призната с освирквания от публиката, на които той отговори с жест, че " не ги чува " и да " не престават, колкото могат ". Впоследствие вероятно този миг изигра основополагаща роля за представянето на някогашния първенец от US Open, което видяхме оттова нататък в дуела, откакто той отрази два брейкбола на старта на втората част и наложи напълно волята си при размените от главната линия, където доминираше, с цел да завоюва пет следващи гейма в актива си. При по този начин стеклите се условия, единствената " разтуха " за международния номер 96 беше фактът, че се разписа в резултата и отърва това да му бъде " вързан геврек ", до момента в който любимецът изравни статуквото на обособените сетове.

Началото на решителната трета част се разграничи напълно от видяното в последния половин час, откакто Шевченко подсети за нивото си от старта на срещата и с поредност от печеливши отигравания излезе напред с пробив задатък. Последва мълниеносен рибрейк на по-високоранкирания руснак и той след това беше покрай това да сътвори поврат, но пропусна да оползотвори един от трите си брейкбола в петия гейм, като рецесията в играта му настъпи в идното му подаване, когато пропиля преднина от 40:0 и след немислима неточност от воле на мрежата инкасира нов пробив.

Интригуващите моменти надалеч не завършиха с това и някогашният номер едно още веднъж се завърна в резултата посредством рибрейк, преди да отстои личния си сервис, като оцеля от обстановка 0:40 и не разреши на сънародника си да подава за спечелването на мача, възстановявайки безспорното тъждество - сет на сет и 4:4. Впоследствие всеки от двамата представители на Русия за ATP Cup завоюва своето подаване, преди 11-ият гейм да се окаже разковничето на дуела, откакто Медведев проби уверено и застанал на начален удар за успеха, позволи известни запаси в играта си, само че чрез втория си мачбол узакони изстрадания си успех над своя съотечественик.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР