Даниел Златков очаква с нетърпение първия си мач в ММА

...
Даниел Златков очаква с нетърпение първия си мач в ММА
Коментари Харесай

Дани Златков пред БЛИЦ: Исках по-сериозен съперник за дебюта в ММА! Близките не одобряват решението ми, хейтърите ме зареждат

Даниел Златков чака с неспокойствие първия си мач в ММА (смесени бойни изкуства). Бившият футболист на Славия и Ботев (Пловдив) на 13 януари влиза в клетката против артиста и ефирен водещ Атанас Михайлов. Мачът е част от церемония вечерта " Spartacus Fighting Championship 6 " в " Арена Армеец ". Златков за първи път ще бъде в залата, в никакъв случай до момента не я е посещавал. Край клетката ще е и жена му Агнес, която го поддържа за разлика от доста негови близки и другари. 

Здравенякът от Благоевград даде изявление за БЛИЦ, в което изясни за избора си да смени спорта, подготвен ли е за борбата и какво искаше да каже с " писнало му е от женчовците " във футбола:

- Дани, възторженостти за решението да влезеш в ММА. Как се стигна до този избор и осъзнаваш ли в действителност пред какво мъчно предизвикателство се изправяш?
- Получих оферти от Георги Анадолов - уредникът на церемония вечерта " Spartacus Fighting Championship 6 ". Просто нямаше по какъв начин да откажа. Предложението пристигна в точния за мен миг, за момент не съм се замислял. Бързо се разбрахме и още на идващия ден влязох в залата да упражнявам. Не съм си представял, че е толкоз мъчно, само че аз не си падам по лесните неща.

- Обмисляше ли по-рано да се пробваш в ММА?
- Да, повече от година се замислях върху това. Търсих миг къде и по какъв начин да стартира. Радвам се, че в този момент нещата се случиха заимно. 

- Наистина ли това е най-скъпият контракт в историята на българския ММА? За какви пари въобще става дума, би ли повдигнал завесата?
- Точни суми не мога да разясня, не е правилно. Всички знаят, че в България този спорт не е доста скъпо заплатен, само че тъкмо затова не желая да разгласявам за какви пари ще се удрям. Не е правилно по отношение на другите сътрудници. 

- Семейството и околните ти по какъв начин реагираха на решението ти да влезеш в ММА? 
- Близките ми бяха ужасно сюрпризирани. До ден-днешен доста не го одобряват, не са съгласни с избора ми. Биха се радвали, в случай че  си бях трансформирал решението. Но хубавото е, че жена ми ме поддържа, това е най-важното.

- Не искаше ли да продължиш във футбола? Не получи ли предложения след " ВИП Брадър "? Името ти постоянно се свързваше с някогашния ти клуб Ботев (Пловдив).
- Разбрах, че и до момента в който съм бил в Къщата се е пишело, че Ботев ме желае. Това обаче не дава отговор на истината, предложения не е имало. Имах предловенич от други тимове, които реших, че не си заслужават. И одобрих по-добра оферта - да вляза в ММА. 

- Окончателно ли завърши с футбола?
- Не мога да кажа, че ще спирам или че отново ще стартирам. Сега не мисля за това. Съсредоточен съм върху мача на 13 януари. 

 - Готов ли си за дебюта в ММА? 
- Остава една седмица до мача. Подготвям се с най-хубавия екип. Треньорът Ангел Караиванов е международен първенец по граплинг, от него узнавам доста неща. Пуска ме на спаринги с едни от най-известните български имена в ММА. 

- Как се справяш?
- За моето равнище се оправям добре. Виждам, че има още доста какво да изучавам. Нужни са още тренировки. 

- Как протича един твой подготвителен ден?
- Тренирам всеки ден по два пъти. Освен това имам доста непоколебим хранителен режим, което е неизбежно при сходни натоварвания. Ям много яйца, да вземем за пример. 

- Какво знаеш за първия си противник в ММА - артистът и тв водещ Атанас Михайлов? Вземаш ли го насериозно и плашат ли те заканите му?
- Не съм сигурен дали съм видял всичките му закани. Очаквах, когато изберат мой противник, да бъде малко по-остър. Исках да имам по-сериозен съперник за дебюта. 

- Уверен си в успеха си ли? 
- В ММА в никакъв случай не можеш да прогнозираш на 100 % кой ще завоюва, само че да - убеден съм в триумфа. 

- Да чакаме ли бързо да завърши мача ви? 
- След като не съм се бил до момента професионално, нямам визия по какъв начин ще протече срещата. С треньора вършим проект. Надявам се да протече по проекта, по който желаеме. 

- Бил ли си в миналото в " Арена Армеец "?
- Никога до момента не съм стъпвал в залата.

- Съпругата ти и двете ви деца ще бъдат ли на трибуните?
- Неси ще бъде, само че децата колкото и да желаят, няма да ги вземат с нас. Още са дребни и не желая да гледат побоища. 

- Знаеш, че постоянно ще има хора, които " да хейтват ". Жегват ли те обидите им и искаш ли нещо да им кажеш? 
- Изобщо не ме трогват сходни неща. Хейтърите даже повече ме зареждат. Колкото повече хора реагират по този отрицателен метод, аз в тази ситуация спечелвам повече.

- Ще имаш ли псевдоним в ММА или и там ще бъдеш БГ Роналдо?
- Ще бъда с името си.

- Кога за последнмо се би на улицата?
- Преди месец, само че това са несериозни неща за мен - боища с подпийнали... 

- Защо неотдавна сподели, че ти е писнало от " женчовците " във футбола?
- В това мое изявление се крие много друго от това, което желаех да кажа в действителност. Не имах поради, че всички са женчовци, а тези, които при най-лекото единоборство падат на земята и почват да плачат. Мъже сме, обикновено е да има твърди конфликти, знаете какъв брой постоянно ми се е случвало да съм с разрушена глава на футболния терен, само че не рева. 
 
- Така е. Очевидно кръвта не те плаши. А в случай че на 13-и ти се отвори аркада, да вземем за пример, ще продължиш ли да се биеш? 
- Много ясно. 

- Какво си пожелаваш за 2018 година?
- Пожелавам си аз и фамилията ми да бъдем здрави. 2017 година беше най-успешната за мен досега, поисквам си 2018-а да е още по-успешна. 



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР