Дългоочаквани музикални събития в София. Те обаче ще се случат

...
Дългоочаквани музикални събития в София. Те обаче ще се случат
Коментари Харесай

Културата и мерките: Мобилни лаборатории тестват за COVID-19 пред концертните зали

Дългоочаквани музикални събития в София. Те обаче ще се случат на фона на новите противоепидемични ограничения.

След последната лента от паметната поредност за Джеймс Бонд, Софийската филхармония и компания от редица изявени реализатори придвижват публиката в една напълно тематична вечер с музика от филмите за Агент 007.

Краткия период за въвеждането на ограниченията обаче внесе сериозен ужас в провеждането на събитията. Все отново уредниците им откриха метод да ги изпълнят, с цел да не губят аудитория. Обособена е мобилна лаборатория за тези, които не разполагат със зелен документ. Всички, които са закупили билет, могат да се тестват, а цената е 10 лева

Снимка: bTV

Новите ограничения изправиха на нокти артистичните среди у нас. Възникнаха и десетки въпроси на хора, закупили авансово билети.

„ Имаше отлив от аудитория, няма да го отхвърляме, хората в един миг, с изключение на билета, който би трябвало да заплатят, те би трябвало да заплатят, вероятно и тест “, споделя Рут Колева.

„ Беше много стресиращо, тъй като още първия ден имахме концерт. Щастлива съм, че успяхме да реагираме на момента, успяхме да организираме преносима лаборатория, която да тества публиката без документи “, съобщи Кремена Николова, PR на Софийска филхармония.

Снимка: bTV

Освен за публиката ограниченията сътвориха компликации и за артистите. Налага се екип от 80 души да се снабди с документа - безусловно за часове.

„ Такива ограничения се афишират не от през днешния ден за през днешния ден, а от през днешния ден за няколко месеца. Аз съм в една патова обстановка, защото съм имунизирана в Америка още края на април…, само че се оказва, че хората, имунизирани отвън Европейски Съюз, не могат да си изкарат този въпросния зелен документ “, споделя Колева.

Все отново културата завоюва нещо - автоматизираното отпадане на рестриктивните мерки за потенциал.

Снимка: bTV
Само след ден, един от най-обичаните български артисти ще отпразнува рождения си ден с величествен концерт. В " Арена Армеец " ще има мобилна лаборатория, в която всеки без документ ще може да се тества преди събитието.

Изпълнителят прикани всички да одобряват медицината с малко повече доверие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР