Дългогодишен финансист и банкер Владимир Георгиев става прокурист на УМБАЛ

...
Дългогодишен финансист и банкер Владимир Георгиев става прокурист на УМБАЛ
Коментари Харесай

Досегашният директор на ББР става прокурист на Александровска болница

Дългогодишен финансист и банкер Владимир Георгиев става пълномощник на УМБАЛ " Александровска " с решение на Съвета на шефовете на лечебното заведение от 27 май 2022 година Той ще се включи в ръководството на болничното заведение взаимно с изпълнителния й шеф доктор Атанас Атанасов. Причината са неприятното финансово ръководство на болничното заведение през последните години и насъбраните просрочени отговорности в размер на 38 млн. лв. към май 2022 година, оповестиха от Александровска болница.

Георгиев ще бъде зает със стабилизирането на финансовото положение на лечебното заведение посредством смяна във вътрешните процедури и правила, предоговаряне на задълженията ѝ към кредиторите, усъвършенстване на приходите и разноските, както и повишение на оперативната успеваемост на болничното заведение.

" Александровска болница " да изплува от долната мъртва точка, желае шефът ѝ

Възможно е да се наложи в допълнение финансиране на лечебното заведение

Владимир Георгиев е специалист в интернационалната активност и ликвидността на банките и комерсиалните сдружения. Има опит в консолидирането и оздравяването на кредитни и корпоративни институции. Над 19 години е взел участие във финансовото ръководство на български и задгранични вложения в разнообразни браншове на стопанската система. Специализирал е финанси и банково дело в Германия, Австрия, Белгия, Люксембург.

До момента той беше член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на Българската банка за развиване (ББР).

" Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Александровска " е най-старата и една от най-големите в страната. Тя е водещ народен академични и лековит център, профилиран още в трансплантационната, диспансерната, образователната и научно-изследователската активност ". показват от лечебното заведение.
 До дни в Александровска болница дефинират собствен пълномощник
До дни в Александровска болница дефинират собствен пълномощник

Предстои евакуиране на 35 млн. лева заем

От ББР оповестиха, че за ръководител на Управителния съвет и изпълнителен директорна финансовата институция е назначена Марияна Петкова.

Тя има над 28-годишен интернационален опит в банковата система. От 2006 до 2021 година тя е отпред на Прокредит Банк, като е била изпълнителен шеф и член на УС в банката в България, и заместник-главен изпълнителен шеф и основен изпълнителен шеф на " Прокредит банк " в Румъния. Високо оценени са мениджърските й умения за усъвършенстване на банковите разноски и построяването на постоянна и качествена потребителска база в сегмента " Малки и междинни предприятия ".
 Снимка 577110
Източник:

" Досегашните изпълнителни шефове на ББР Владимир Георгиев и Живко Тодоров ще поемат нови професионални провокации отвън банката. Благодарим им за високия професионализъм и отдадеността в осъществяването на задачата на ББР и им желаем още триумфи в бъдещите планове ", декларират от Българската банка за развиване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР