Да, имаме списък с допълнителни мерки, но считаме, че към

...
Да, имаме списък с допълнителни мерки, но считаме, че към
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Правителството успява да управлява кризата

" Да, имаме лист с спомагателни ограничения, само че считаме, че към днешна дата няма потребност да бъдат подхванати . За да се случи това, би трябвало да има нарастване на броя на инфектираните и увеличение на смъртността... Правителството съумява да ръководи рецесията и има редица доказателства за това. Капацитетът на другите политически сили непрестанно е под въпрос. " Това съобщи пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.
Според него, въвеждане на цялостен локдаун след тази сложна пролет, ще е доста тежък удар върху стопанската система .
 Томислав Дончев: До 2030 година България ще има разполагаем 50 милиарда лв. Томислав Дончев: До 2030 година България ще има разполагаем 50 милиарда лв.
" 12-те милиарда лв. в границите на Плана за възобновяване и резистентност са единствено един от европейските принадлежности, с които ще се възстановя...
Не желая това, което се случи при започване на годината в Испания и Италия, да се повтори тук. Ще създадем всичко допустимо, добави вицепремиерът.
По думите му има голяма разлика сред меркит през пролетта и тези през есента - това се вижда и в реакцията на другите страни. " Сега страните от Европейски Съюз избират ограничения, като се пробват да минат с най-малко стопански вреди. Ние се стремим към същото, нагледно казано - да се движим по ръба на бръснача . "
Възможен ли е КСНС при президента Румен Радев за ковид и рецесията в обстановката, в която се намираме: " При този сложен институционален разговор, не знам по какъв начин би изглеждал подобен съвет. Досега ние не сме чули никаква съответна позиция от страна на президента ", счита Дончев.
" Ако ние като общество и страна желаеме да сме по-богати, по-добре стопански, има единствено веднъж - да произвеждаме по-скъпи неща, такива каквито другите не могат, а не на ишлеме, не в по-евтин вид за производството, изясни вицепремиерът. За това обаче е нужно стопанската система да се развива в три съществени посоки - декарбонизация, зелена стопанска система и тотална цифровизация.
 Томислав Дончев: Четири съществени стълба включва избавителният проект (ВИДЕО) Томислав Дончев: Четири съществени стълба включва избавителният проект (ВИДЕО)
До 12 милиарда лева финансиране и до 9 милиарда лв. кредитен запас ще има България. Краен период за консумиране на средствата по проекта ще бъд...
Томислав Дончев изясни още, че никой не може да даде отговор на въпроса докога ще работят централите с въглища в България. " Въпросът тук е стопански - докога силата ще бъде на конкурентна цена. По всяка възможност, минната промишленост ще съществува през последните 5 години, може и повече. "
Създаден е фонд за енергиен преход, Европейска комисия ще ни помогне, несъмнено, нужна е и локална готовност и централизация на напъните, безапелационен е вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР