Cordoba Open, финалАлберт Рамос – Алехандро Табило 4-6, 6-3, 6-4Алберт

...
Cordoba Open, финалАлберт Рамос – Алехандро Табило 4-6, 6-3, 6-4Алберт
Коментари Харесай

След сет и пробив пасив: Рамос спечели титлата в Кордоба


Cordoba Open, край

Алберт Рамос – Алехандро Табило 4-6, 6-3, 6-4

Алберт Рамос-Виньолас завоюва купата на тазгодишното издание на ATP 250 шампионата в Кордоба. Испанецът изоставаше със сет и пробив против Алехандро Табило, както и с 1-4 в заключителния сет, само че реализира зрелищен поврат и победи с четвъртия си трофей в тура. Това бе втори следващ край за Рамос в Кордоба, откакто предходната година отстъпи пред Хуан Мануел Серундоло в заключителния конфликт.

Двубоят стартира по-добре за Рамос, който съумя да осъществя ранен пробив и да поведе с 3-1. Впоследствие обаче Табило стабилизира играта си в отбранителен проект, като в това време стартира да нападна доста по-прецизно. Това му оказа помощ да реализира цялостен поврат, преди испанецът да възвърне равенството при 4-4. Чилиецът обаче усъвършенства доста сервиса си и отговори с гейм на нула, след което осъществя нов брейк и надви с 6-4 в първата част.

Чилиецът поведе с 2-0 във втория сет и изглеждаше, че успеха му е напълно близо. Рамос обаче съумя да върне брейка, след което равенството се резервира при 3-3. Последваха три дълги и много оспорвани гейма, в които доста по-големият опит на испанеца си пролича и той съумя да запише два поредни пробива, изравянвайки резултата в мача след 6-3.

Табило още веднъж бе доста покрай купата, откакто в заключителния сет проби на два пъти за 4-1. Впоследствие обаче Рамос изигра най-силните си минути от началото на сезона и не даде повече геймове на съперника си, триумфирайки с 4-6, 6-3, 6-4 след 2 часа и 43 минути на корта.

„Много съм благополучен, Невероятно е, че завоювах четвърта купа. Мачът беше доста сложен. Почти изгубих, само че някак съумях да обърна резултата. Не бих могъл да съм по-щастлив. Не знам по какъв начин съумях. Мисля, че при 1-4 в третия сет заиграх по-агресивно, а в това време той пропусна няколко първи сервиса. Когато върнах един от пробивите и понижих резултата на 3-4, усетих, че имам шанс“ – разяснява Рамос в изявлението след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР