Членовете на Управителния съвет на Банката на Япония (BoJ) заявиха,

...
Членовете на Управителния съвет на Банката на Япония (BoJ) заявиха,
Коментари Харесай

Японската икономика продължава да е в тежко положение

Членовете на Управителния съвет на Банката на Япония (BoJ) обявиха, че стопанската система на страната остава в " тежко състояние " поради пандемията.

 

Очакванията са тя да се насочи по пътя на възобновяване, като бъде подкрепена основно от увеличение на външното търсене и стимулираща парична и лихвена политики.

Въпреки това износът на Япония продължава да нараства, въпреки че възобновяване се забавя от световния дефицит на полупроводникова техника, показаха част от централните банкери, а други означиха, че частното ползване е в застоялост заради мощния напън надолу върху потреблението на услуги.

Членовете на Японската централна банка запазиха позицията си, че повишаването на инфлацията е единствено краткотрайно, само че предизвестиха, че освобождението на арестуваното до момента търсене може да докара до по-нататъшно нарастване на цените.

Междувременно японското финансово министерство показа последните данни за интернационалната търговия на страната.

Износът през юни набъбна с 48,6% по отношение на година по-рано след скок с 49,5% през май, до момента в който вносът се увеличи с 32,7% в съпоставяне със същия месец на предходната година.

Общият остатък от търговия със артикули в Япония доближи през юни 383,2 милиарда йени по отношение на търговски недостиг в размер на 189,4 милиарда йени през май и недостиг за 290,9 милиарда йени, следен през юни 2020 година.

Подкрепа за солидния износ оказа най-много повишаването на доставките в посока Съединени американски щати, като те се усилиха през юни с цели 85,5% по отношение на година по-рано, основно заради непрестанно възходящото търсене на коли и авточасти.

В същото време вносът на Япония от Европейския съюз регистрира мощен растеж, воден от доставки на самолети и коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР