Членовете на европарламента от България от всички политически фракции се

...
Членовете на европарламента от България от всички политически фракции се
Коментари Харесай

Делегацията на ДПС в ЕП със силна подкрепа в общата българска позиция за защита на розовото масло

Членовете на европарламента от България от всички политически фракции се консолидираха в отбрана на общонационална позиция на извънредно ранен стадий от европейския законодателния развой, а делегацията на Движение за права и свободи организира редица срещи с представители на други страни, с цел да насочат вниманието към сензитивните разпореждания и внесоха, наред с напъните на всички български евродепутати, спомагателни текстове, допустими за група „ Обнови Европа “.

 

Представителите на България от всички политически групи в Европейския парламент се сплотиха в обща позиция за отбрана на българското розово масло, внасяйки дружно искане да бъдат изтрити всички текстове в Регламента за подредба, етикетиране и пакетиране на химикали (CLP), които преглеждат етеричните масла като химическа примес, което би засегнало хиляди производители на етерично-маслени култури в България.

 

В настояването си българските евродепутати упорстват да се резервира сегашният режим за отнасяне на етеричните масла и да бъдат отстранени всички разпореждания, които биха довели до усложнения в активността на българските производители и преработватели на етерични масла. Тяхната позиция е, че етеричните масла не би трябвало да бъдат класифицирани и третирани като примес от химически детайли, т.е. като евентуално рискови вещества, което ще докара до смяна в регистрацията на етеричните масла и до нови условия за етикетирането им, а като обособена натурална единица с изменчив състав и централизация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР