Чипът се очаква да излезе на пазара през първата половина

...
Чипът се очаква да излезе на пазара през първата половина
Коментари Харесай

Intel подготвя 56-ядрен процесор Cooper Lake

Чипът се чака да излезе на пазара през първата половина на 2020 година

Процесорите от линията Cooper Lake ще наброяват до 56 ядра (снимка: Walden Kirsch/Intel Corp)

Процесор ите Intel Xeon Scalable от след ващо поколени е, известн и с кодовото име Cooper Lake , ще наброяват до 56 ядра и ще имат вградени благоприятни условия за ускорено образование в изкуствен интелект, заяви Intel .

Чиповете ще разчитат на общоприетоо монтиране в процесорното гнездо и се чака да излязат на пазара през първата половина на 2020 година. Те ще употребяват не повече от 400 вата (показател TDP за разсейвана топлинна мощност).

Новите процесори ще стъпят на линията Intel Xeon Platinum 9200, оповестена през април. Чиповете в нея се оферират в корпуси BGA и единствено в подготвени системи. В серията влиза и модел с 56 ядра – това е Intel Xeon Platinum 9282, който може да извършва до 112 потока от команди, с помощта на технологията Hyper-Threading.

Базовата тактова периодичност на процесора е 2,6GHz, а оптималната в режим Turbo Boost 2.0 доближава 3,8GHz. Обeмът на кеш паметта от второ равнище възлиза на 77MB. Процесорът има 40 линии PCIe и 12 канала DDR4-2933 и се изготвя по 14-нанометров софтуерен развой. Доставките му към този момент са почнали.
още по тематиката
Що се отнася до процесорите Cooper Lake, те ще са подготвени през първата половина на идната година. На равнище платформа Cooper Lake ще са съвместими с бъдещите 10-нанометрови процесори Ice Lake.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР