ЧЕЗ внася в КЕВР искане за промяна на цените на

...
ЧЕЗ внася в КЕВР искане за промяна на цените на
Коментари Харесай

И трите ЕРП-та искат поскъпване на тока

ЧЕЗ внася в КЕВР искане за смяна на цените на тока

Трите компании, разпределящи и доставящи електрическа енергия у нас, оповестиха проектите си да изискат повишение на цените си от 1 юли 2018 година, само че съответните им претенции ще бъдат импортирани на 30 март в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Това стана ясно от оповестените от ЧЕЗ, ЕВН и " Енерго-Про " планове за смяна на сегашните им цени на услугите, заяви Дарик.
 
В известията не се показват категорично какво сочат изчисленията им за новите цени на тока с ангажимента, че е допустимо до 30 март да настъпят промени, които ще бъдат отразени. Тази тактичност от няколко години се ползва от снабдителите с концепцията да не се нагнетява публичното неодобрение, а и регулаторът обичайно орязва препоръчаните покачвания от фирмите.
 
Тъй като в изявленията на електроразпределителните и електроснабдителните сдружения се споделя, че желанията са да се изискат цени, които да покриват нужните им разноски за даване на услугите, а компаниите непрестанно се оплакват, че регулаторът им утвърждава по-ниски цени, упованията са още веднъж да се изиска покачване.
 
На изключителна конференция от КЕВР прецизираха, че няма да позволен внезапно нарастване на цените на тока. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР