„Агрион“ връчи земеделските Оскар-и на Тракия на най-добрите фермери от

...
„Агрион“ връчи земеделските Оскар-и на Тракия на най-добрите фермери от
Коментари Харесай

Най-добрите фермери на Тракия с награди от „Агрион“

„ Агрион “ връчи земеделските Оскар-и на Тракия на най-хубавите фермери от района. Призове от най-голямата компания за ръководство на земеделска земя получиха Албина Ясинская и Станимир Лапатарев. Традиционните награди на в. „ Марица “ бяха раздадени на стилна гала в хотел Doubletree By Hilton Plovdiv.

Албина Ясинская е основателка на биоферма “Розино”, ситуирана на повърхност от 1800 декара, сред Карлово и Клисура. В нея се отглеждат биосертифицирани крави Джерсей и биволи Българска мурра, а от суровините се създава богата гама от месни и млечни артикули, сред които моцарела, бурата, както и занаятчийски сладолед със личен бранд.

Малцина знаят, че Албина е сертифициран учител в Carpigiani Gelato University - единствения университет за занаятчийски сладолед в света. Голяма част от усетите в богатото портфолио, са създадени от дамата. Две от преработвателните предприятия са в Розино, а третото - в Сопот, осъществени със средства по Програмата за развиване на селските региони. Готовата продукция, също биосертифицирана, се дистрибутира в лични магазини и заведения.

Станимир Лапатарев е образец по какъв начин с доста труд и обич към земята агросекторът може да се развива и надгражда. Бизнеса си започва през 2011 година с 20 декара чартърен в с. Труд, а към днешна дата обработва над 3000 декара, от които 2000 с пшеница, слънчоглед и царевица. На останалите 1000 декара сее разнообразни зеленчуци. Основно залага на пипер, патладжан, домати, праз, зелен лук, зелен чесън, репички, зеле, карфиол, тиквички и други Част от тях се гледат в оранжерии на повърхност от 20 декара.

За нас е чест, в годината, в която най-успешната марка в земеделието – Агрион навършва 10 г, да връчим награди на млади и сполучливи фермери. Изпращаме следващия сложен интервал за земеделието, в които за следващ път потвърждаваме, че единствено дружно можем да спечелим борбата за качествена и изобилна земеделска продукция на българската софра, разясняват от „ Агрион “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР