Коледните и новогодишните празници често ни оставят с празни джобове.

...
Коледните и новогодишните празници често ни оставят с празни джобове.
Коментари Харесай

Посрещаме спешни разходи с пари от ниви

Коледните и новогодишните празници постоянно ни оставят с празни джобове. Затова към Нова година хората изпадат в алтернатива: Да тегля бърз заем, да взема пари от другар или да притискам за по-добри дни.

Има една опция, която може да попълни фамилния бюджет, без да се постанова да попадате в ръцете на лихвари или да си разваляте връзките с другари, поучават специалисти.

Ако притежавате земеделска земя, която не обработвате, можете да я продадете бързо и без спомагателни такси на водача в тези покупко-продажби – „ Агрион “. През последния месец от ден на ден притежатели на земеделска земя избират да изтъргуват парцелите си, вместо да пустеят и да рискуват някой да ги заграби и да ги обработва без пари.

Оценките на ниви при „ Агрион “ са безвъзмездни, което пести по над 100 лева на притежатели, които желаят да схванат цената на земята си.

Продавачите на земя могат да схванат цената на уеб страницата на компанията, както и на националния телефон 0800 111 66.

Експертите ползват самостоятелен метод към всяко едно питане, с цел да подсигуряват транспарантна и съответна цена. За разлика от други компании, „ Агрион “ не употребява метода на осреднена оценка за обещано землище, който изкривява ценообразуването, а образува цената на съответния парцел в сходство със особено основан логаритъм, включващ разнообразни съставни елементи.

„ С безплатните оценки желаеме да помогнем на притежателите на аграрни земи да добият действителна визия за пазарната оценка на активите им и каква цена да чакат, в случай че решат да продадат парцела си “, споделиха от управлението на сдружението. „ Поради големия интерес към нашата безвъзмездна оценка, от тази година разширихме екипа на специалисти, които я вършат. Правим всичко допустимо, с цел да могат притежателите да получат своята оферта в границите на няколко работни дни “- споделиха от пазарния водач.

Най-честата причина за продажба на земеделска земя е потребността от свежи пари, изключително преди коледните и новогодишните празници, разясняват от „ Агрион “. Според тях, огромна част от притежателите на имоти са подготвени да продадат нивите си, вместо да аплайват пред банките за заеми, където процедурата е тежка и тромава и изисква обикалянето на разнообразни институции.

Друга съществена причина, за покупко-продажбите със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на притежателите да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени парцели живеят в огромните градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени региони и постоянно парцелите за мотив за яростни правосъдни разногласия сред многочислените наследници. Попадналите в сходна обстановка притежатели съвсем постоянно се възползват от безплатните правни съвещания, които обезпечават опитните адвокати на Агрион.

Проучване сочи, че притежателите желаят да продадат своята земя на компании, които са потвърдили, че могат да се грижат за нея и по тази причина избират най-често „ Агрион “.

„ Агрион “ е най-разпознаваемият за частните притежатели бранд, занимаващ се с ръководство на аграрни земи. За близо 75 на 100 от притежателите на земи и над половината от арендаторите в страната сдружението е пожеланият сътрудник с цел да подписване на договорка за земеделска земя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР