Полицията в Северна Индия използва сълзотворен газ, за да спре

...
Полицията в Северна Индия използва сълзотворен газ, за да спре
Коментари Харесай

Индийските власти със сълзотворен газ и блокади срещу протестиращи фермери

Полицията в Северна Индия употребява сълзотворен газ, с цел да спре марша на протестиращи фермери към Делхи, искащи минимални цени на зърното, съобщи Би Би Си. В столицата са издигнати телени огради, поставени са и циментови блокове, с цел да бъдат спрени недоволните земеделци.

Правителството се притеснява от повтаряне на събитията от 2020 година, когато десетки починаха в едногодишен митинг, завършил едвам откакто министри се съгласиха да анулират противоречиви закони, в бранша. Но 3 години по-късно фермерите споделят, че други техни претенции не са изпълнени.

Индийските фермери оформят авторитетен блок от гласоподаватели и анализатори считат, че държавното управление на премиера Нарендра Моди няма да желае да ги отблъсне. Партията му Бхаратия Джаната се стреми към трети пореден мандат на власт, на парламентарните избори, тази година.

Снимки от вторник демонстрират плътни облаци от сълзотворен газ, употребявани за разпространяване на протестиращи край Амбала, на към 200 км от столицата. В понеделник служители на реда използваха газ и на границата, сред щатите Харяна и Пенджаб.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР