Украйна е заплашена да попадне във вълна от фалити на

...
Украйна е заплашена да попадне във вълна от фалити на
Коментари Харесай

В Украйна предрекоха вълна от фалити на земеделски производители

Украйна е застрашена да попадне във вълна от банкрути на аграрни производители, съобщи някогашният министър председател на страната Николай Азаров. Той изяснява това с намаляването на реколтата във всички култури, оповестява Агенцията за икономическа информация Праим.

Азаров означи, че тази година Украйна ще се сблъска с най-тежката обстановка в селскостопанския бранш.

Бившият министър председател отбелязва, че в изключително уязвимо състояние се намират земезелските компании на юг, север и изток, защото те са отдалечени от западните граници. Нещо повече, по думите на Азаров, центърът на Украйна също се намира в зоната на риска.

Според него обстановката може да бъде избавена единствено от понижаване на вътрешното ползване на фона на стремителното понижаване на популацията.

По-рано ръководителят на Всеукраинския поземлен съвет Денис Марчук предвижда, че доста селскостопански компании имат намерение да се откажат от развъждането на зимни култури на фона на финансовата неплатежоспособност.

През август украинското държавно управление изиска от Европейска комисия да компенсира логистичните разноски за пренос на агропродукти до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР