Хиляди хора в Тел Авив настояха за незабавно освобождаване на

...
Хиляди хора в Тел Авив настояха за незабавно освобождаване на
Коментари Харесай

Хиляди израелци призоваха за оставка на Нетаняху и правителството

Хиляди хора в Тел Авив настояха за неотложно освобождение на израелските заложници в Газа и за оставка на премиера Бенямин Нетаняху и неговото държавно управление.

Гражданите не са удовлетворени от метода, по който ръководещите се оправят с войната против Хамас, и от това, че 133-ма заложници към момента са в плен на ислямисткото придвижване. Протестите се случват на фона на възобновените старания от Египет за реализиране на съглашение за прекъсване на бойните дейности и попречване на израелска сухопътна атака в град Рафах.
Цялата тематика „ 7 октомври “, това злополучие или холокост, зависи по какъв начин ще го наречете, се случи поради това държавно управление. То ни докара до тази злополука. Ето за какво сме тук. Първи приоритет е освобождението на заложниците. Хората не могат да толерират това закъснение. Правителството се провали трагично в тази задача. Затова би трябвало да си върви, всичките 64-ма членове.
Ели Елиезер – стачкуващ

Международната общественост оказва напън върху Хамас и Израел да се съгласят на договорка за преустановяване на огъня и освобождение на заложниците в Газа. Палестинското коренно придвижване обмисля последното израелско предложение, само че не разкрива в елементи какво съдържа то.

В същото време групировката популяризира нов видеоклип с двама израелски заложници, които молят да бъдат освободени. Двамата мъже са разпознати като 64-годишния Кийт Сигел и 47-годишния Омри Миран.

Около 250 израелци и чужденци бяха взети за заложници от Хамас при нападението на 7 октомври 2023 година По израелски данни, убитите са 1200 души, което прави това най-смъртоносното нахлуване в историята на Израел.

В отговор Тел Авив предприе атака в линията Газа, като се зарече да унищожи Хамас и да върне заложниците вкъщи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР