Някои собственици на магазини в бразилския щат Рио Гранде до

...
Някои собственици на магазини в бразилския щат Рио Гранде до
Коментари Харесай

Бизнесът в Бразилия търпи огромни финансови загуби заради проливните дъждове

Някои притежатели на магазини в бразилския щат Рио Гранде до Сул се върнаха в магазините си след седмица на затваряне поради проливните дъждове в южната част на страната. Понижаването на равнището на водата в столицата на Рио Гранде до Сул - Порто Алегре, разреши на Жилберто Зени да отвори вратите на магазина си. Зени, който е притежател на магазина от 18 години показа, че е претърпял огромни финансови загуби.
Никога до момента не се е случвало по този начин. Много е тъжно да преживееш сходна обстановка след толкоз доста години работа. Но на други се е случвало и доста по-зле. Това е загуба на материални богатства. Някои хора заплатиха с живота си. Ние ще се възстановим, без подозрение. Ние сме мощни и ще се борим, без подозрение.
Жилберто Зени, 50 година, притежател на магазин

Метеорологичната работа на Бразилия предвижда, че през тази седмица може да паднат повече от 15 кубични см дъжд, което може да докара до повишение на равнището на водата в града. Най-малко 136 души са починали при наводненията от началото на предходната седмица, а други 125 са в неопределеност. Това съобщиха локалните управляващи. Миналата седмица федералното държавно управление на Бразилия разгласи пакет от 10 милиарда долара помощ за чиновниците, бенефициентите на обществени стратегии, локалната власт и общините, фирмите и селските производители в района.

От своя страна стотици доброволци са основали спонтанен подслон за кучета в зарязан склад без покрив в град Каноас. Те лекуват и хранят заболели, гладни или ранени кучета с вярата да ги съберат още веднъж със притежателите им. Спасителите споделят, че на всеки час идват сред 20 и 30 кучета, доста от които ранени, откакто са били прегазени или съвсем удавени. Приютът изпраща някои от тях във ветеринарни клиники, само че други, които се нуждаят от здравна помощ, са прекомерно слаби, с цел да бъдат превозени.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР