Британският канал за бокс в YouTube публикува интервю с носителя

...
Британският канал за бокс в YouTube публикува интервю с носителя
Коментари Харесай

Усик за Фюри: Няма плочки, а хищно шкембе

Британският канал за бокс в YouTube разгласява изявление с носителя на три трофеи в тежка категория Олександър Усик (21-0, 14 нокаута), което е записано по време на подготвителния лагер в Испания. В диалога украинеца описа за реда в подготвителния лагер, за това по какъв начин се е появил прякорът " Заека ", даде мнението си за физическата форма на бъдещия си противник, първенеца на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута), и описа по кое време ще завърши професионалната си кариера.

- С теб упражняват към 20 момчета. Сигурно там царува огромен безпорядък, нали?

- Не. Вижте, ние постоянно почистваме. Например, има доста обувки. Ако една от обувките е обособен от другата, аз си споделям: " Какво става? Кой е направил това? " И връщам всичко на мястото си. Това е заслуга на татко ми. Баща ми постоянно ми споделяше: " Слушай, сине, в случай че искаш някое момиче да те хареса, би трябвало да имаш чисти обувки, добра външност, чисти пръсти и коса ". И косата не е първият приоритет, по-важни са обувките и чистите пръсти. И държанието ви. Ако се шегувате, те би трябвало да са положителни смешки, а не глупави смешки. В момента мисля, че имам положителни обувки, имам четири трофеи и имам чисти пръсти. Добре.

- Най-добрите препоръки. Преди дуела ви с Тони Белю ви видяхме да спиш на дървена тераса със сено. Тогава казахте, че не желаете да се чувствате прекомерно комфортно. Взехте ли всичко това в този лагер?

- Да, в случай че имаш доста комфорт - тогава си като на отмора.

- Преди дуела Тони Белю ви назова " тигър ", а вие казахте, че сте заек. Сега Тайсън Фюри ви назовава " заек ". Защо казахте, че сте заек?

- Когато имахме конференция, Тони сподели: " Този човек е звяр ". Аз отвърнах: " Тони, братко, аз не съм звяр, аз съм заек. " Тони сподели: " Не, ти си звяр. " Аз споделих: " Не, апелирам те, стой. Аз съм бял заек. " Може би от този момент Тайсън споделя че съм заек. Добре, няма проблем, аз съм заек.

- Тони също ви назова " звезда ", а вие отговорихте, че не сте звезда. Чувствате ли се като звезда сега?

- Не, не съм звезда, тъй като звездите са единствено на небето. Аз съм просто човек, а не звезда. Защото не съм певица.

- [Смее се] Битката ви с Тайсън Фюри беше отсрочена. Каква беше първичната ви реакция, когато научихте, че дуелът е отсрочен?

- Бях разчувствуван: " Уау, връщам се вкъщи, ще видя щерка си Мария. Да! Довиждане, момчета. Утре се прибирам у дома, в Украйна. Чакайте ме тук, връщам се у дома. " След 5-6 дни се връщам и продължаваме да упражняваме.

- Пропуснахте раждането на щерка си.

- Точно по този начин. Вижте, пропуснал съм доста неща. Нова година, раждането на щерка ми, рождения ден на щерка ми, рождения ден на сина ми, рождения ден на другия наследник. Пропуснах доста, тъй като упражнявах. Такива неща се случват.

- Гледайки към бъдещия дуел, и двамата сте имали лагер, постоянно сте се шегували с Тайсън поради шкембето му. Сега той има плочки. Това изненада ли е?

- Той няма плочки, Тайсън има хищно шкембе.

- Смее се] Много хора споделят, че първенецът в полутежка категория не може да премине в тежка и да се състезава с елитните представители на дивизията. Тайсън сподели това за вас на конференцията си. Хората ви споделяха, че няма да спечелите олимпийско злато, че няма да станете международен първенец, че няма потребност да преминавате в горна категория, само че вие доказахте, че бъркат. Харесва ли ви да сте новобранец?

- Разбира се, че обичам! Да, несъмнено, че ми харесва. Хората постоянно приказват доста. За мен това няма значение. Аз просто си правя работата.

- Спечелили си всички трофеи в полутежка категория, в случай че в този момент спечелите всички трофеи в тежка, притеснявате ли се, че ще има чувство за задоволеност, тъй като сте създали всичко? Какво ще се случи по-късно? Мислите ли за това?

- Не дали ще печеля, а по кое време. Ще продължа да се боксирам. Имам сили, усещам, че мога. Когато Бог ми даде знак: " Хей, Алекс, апелирам те, стой! ", ще се опитам да го направя. Ще получа този знак и ще кажа: " Благодаря ти, Боже, спирам ". В момента нямам знак и се практикувам.

- Какво ще бъде последното ви обръщение към Тайсън Фюри?

- Нямам обръщение към Тайсън Фюри. Само остарялото ми обръщение: " Не се опасявай, няма да те оставя самичък ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР