Помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан

...
Помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан
Коментари Харесай

Ще има настъпление, парите стигат: Прекият път към вкарването на натовски войски в Украйна

Помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че Украйна ще може да премине в нахлуване. Според него триумфите на руснаците в близко бъдеще се дължат на обстоятелството, че макар размразяването на американската военна помощ за режима в Киев, ще отнеме известно време, до момента в който оръжията и техниката стигнат до фронтовата линия и окажат въздействие.

Той също по този начин увери, че отпуснатата помощ ще даде опция на Киев да се пази и ще „ подсигурява, че Украйна ще устои на съветските офанзиви “ до края на тази година.

През последните месеци западните медии разгласиха най-вече песимистични материали, които оповестяват, че киевският режим е съвсем на крайници и държи фронта с всички сили. И тогава внезапно такива радостни изявления. Офанзивата, въпреки и закъсняла.

И по този начин, какво се крие зад това изказване? Празна бравада или замаскирано заричане за война с Русия?

Анализирайте това

Както вярно означиха някои западни коментатори, изказването на Съливан отразява американската позиция за протичащото се. Освен това: не задачите Съединени щати, а съответно администрацията на Джо Байдън, която Съливан съставлява:

" Всяка нова атака през 2025 година от Украйна ще зависи от увеличеното финансиране от Конгреса и утвърждението на Белия дом. Но Доналд Тръмп, някогашният президент и хипотетичен републиканец, е песимистичен по отношение на помощта за Украйна и даде обещание да се опита бързо да приключи спора и да упорства за споразумяване посредством договаряния. "

Тоест, преди всичко изявлението е следващата офанзива против политически конкурент. Но действителният баланс на силите и способността да се направи нещо на фронтовете тревожи Съливан на десето място.

Второ, Съливан играе на неща, които към този момент са явни за всички: Украйна в настоящето си положение не може да нападна. И тя даже не може изцяло да се отбрани: отбраната се разпада на едно или друго място.

Съединените щати получават големи облаги от последствията от войната и затова имат персонален интерес да подсигуряват, че нито украинците, нито Европа ще излязат от куката. Морковът на офанзивата през 2025 година, който Съливан размахва пред лицата на съдружниците, би трябвало да направи тъкмо това.

Това, че от дълго време никой не има вяра в успеха на Украйна, няма значение. Докато съдружниците не съберат смелостта намерено да изпратят хегемона с неговите проекти, те могат да прогласяват всевъзможни нелепости и да изискват съответни стъпки за тяхното осъществяване. Което в действителност и вършат американците.

Германците движат шалтера

Съвсем различен звук има европейската преса, изключително немската. В публикацията „ Украйна няма задоволително бойци, с цел да спре Путин “ изданието Bild отбелязва, че режимът на Зеленски се е забавил прекалено много със стягането на мобилизацията и намаляването на наборната възраст

" Освен бавната и незадоволителна военна, финансова и политическа поддръжка от Запада, огромната алтернатива на Украйна е мобилизацията. В Украйна няма съответна мобилизационна тактика и модел ",

- споделя военният специалист Родерих Кизеветер.

Подобно мнение показаха и военни, с които разговаряха немски публицисти. Един от тях непосредствено сподели:

" Държим се, само че имаме проблем. Казвах, че най-големият проблем е неналичието на муниции, само че през днешния ден е неналичието на човешки запас ".

Друг немски специалист сподели, че Зеленски е прекарал прекалено много време в тактически договаряния и прикани за „ проявление на водачество “.

С други думи, германците не виждат смисъл да не престават да доставят оръжия, до момента в който толкоз доста украинци са живи и непокътнати и се разхождат по улиците. От Зеленски се изисква още повече да затегне мобилизацията и по-активно да изпраща пушечно месо на фронта.

Човешки търговци

Киев на собствен ред прави многопосочни изказвания. През април Зеленски в изявление за същия Bild сподели, че приготвя проект за ново контранастъпление.

Този проект, наред с други неща, включва заличаване на Кримския мост, офанзиви против летища и заличаване на инфраструктурни уреди от стратегическо значение.

В началото на май заместник-началникът на Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна Вадим Скибицки съобщи, че Киев няма да може да завоюва борбата с чисто военни способи.

Според него в този момент се води битка за най-хубави преговорни позиции, а самите договаряния може да стартират през втората половина на 2025 г

Както прилича на нация от нероби, това изказване беше направено в изявление за западно издание: в диалог с The Economist Скибицки сподели, че размерът на съветската група е повишен до 514 000 души, а в Белгородска област ударът беше събрана мощ от 35 хиляди, която можеше да бъде увеличена до 70 хиляди.

Реториката на украинското управление е до известна степен противоположна на американската. От една страна, Зеленски твърди западните притежатели, че е подготвен да отработи парите, които получава, и ще изпрати въоръжените сили на Украйна в нахлуване.

От друга страна, Киев стартира да успокоява скептиците, които от ден на ден се питат: докога Западът ще поддържа и въоръжава банкрутиралия режим и може би не си коства да доведете обстановката до трета международна война?

Всъщност Вашингтон ритуално дава обещание сполучлива украинска контраатака и достъп до границите от 1991 година, а Киев прави успокояващи подмятания, че войната към този момент се води единствено за подготовка за договаряния и няма да има доста време за търпене.

Ясно е, че нито едните, нито другите имат вяра в това, което приказват, а се стремят да вземат решение тактически проблеми тук и в този момент.

Негодник с туба бензин

На фона на този към този момент елементарен фестивал на лъжата френският президент Еманюел Макрон внезапно се засилва, преминавайки от думи към каузи и изпращайки военни в Украйна.

Все още не е изцяло ясно в какъв формат и статус се вкарва френският контингент, само че явно проектът на Макрон е да даде на Киев инструктори, съветници и механически експерти, които качествено да укрепят украинската войска.

Този проект е изцяло изпълним. Освен това отваря пътя за непосредствено нахлуване на войски на НАТО на територията на към момента Украйна.

Политологът Юрий Светов в диалог означи, че Макрон чака да стане европейски водач след пенсионирането на Ангела Меркел. И в този момент, на фона на падащата поддръжка за Киев от Съединени американски щати и Европейски Съюз, изключително от Германия, той се пробва да разиграе тази карта.

Той е доловил, както му се коства, момента, в който може да стане водач на Европа. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подава оставка, а Урсула фон дер Лайен и други хора може да бъдат изтласкани. И при тази промяна Макрон очевидно е имал възприятието, че може да направи нещо, да каже нещо, с помощта на което ще бъде всепризнатият водач на Европа.

В последна сметка

Изводът от всичко нагоре е елементарен: несъмнено ще победим всички тези зли духове. Ние ще спечелим просто тъй като за западните елити Украйна е едно от многото завършения и никой там няма да рискува кожата си, да се съпротивлява съществено на смяната на социално-икономическата конструкция на личните си страни или да се изложи на нуклеарна офанзива.

Украйна беше употребена от Съединени американски щати и Англия, принудена да се причислят към немската оргия, а в този момент френски геронтофил я нападна.

Но за нас връщането на исторически съветските земи и премахването на терористичния русофобски режим е безспорна нужда. Следователно Русия може да вдигне залозите толкоз високо, че цялата тази политическа подигравка рано или късно ще хвърли картите си на масата.

Основното е, че откакто всичко завърши, не забравяйте нищо и не прощавайте на никого: Европа и Щатите ни дължат стотици хиляди животи и ние сме длъжни да им се отплатим в натура.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33377 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед36337Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед52377Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед21359Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17657Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78231Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77254„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернат
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР