Врагът е принуден да хвърля все повече и повече резерви

...
Врагът е принуден да хвърля все повече и повече резерви
Коментари Харесай

Щурмоваци влизат в селата като цивилни: Тайните на настъплението към Харков

Врагът е заставен да хвърля от ден на ден и повече запаси на север, разкривайки фронта, полицията разчиства къщите от бежанци, само че до момента никой не схваща къде ще бъде нанесен главният удар. Повече четете в материала.

Вечерта на 11 май Белгород още веднъж беше обстрелван от врага. Противникът употребява реактивна система за залпов огън „ Вампир “ чешко произвеждане и изтребител Су-27. Удрят напразно - по жилищни здания. Противовъздушна отбрана прихвана 12 ракети над града, само че няколко ракети съумяха да пробият бариерата на Противовъздушна отбрана.

По предварителни данни един човек е умрял, а 29 са ранени. Нанесени са вреди на жилищни здания и персонални коли. Според регионалния шеф Вячеслав Гладков вреди по стъклата има в 300 жилището в 85 къщи, в болница, в учебно заведение, в състезателен комплекс " Люляк "...

" Повтарям: ние се борим с войска от убийци на деца и страхливци. И несъмнено, ние несъмнено ще спечелим ",

– отговори военният сътрудник Евгений Поддубни.

А в неделя сутринта ударът в Белгород срути цялостен вход на жилищна постройка. Под руините може да има десетки хора... Повече четете в новините.

Те няма да избегнат наказването

РСЗО „ Вампир “ и две пускови установки „ Град “, които стреляха по Белгород предната вечер, бяха унищожени от удари на „ Ланцет “ и „ Искандер “.

Кадри от следенето и унищожаването на врага са оповестени от обществената страница „ Птица на първа линия “. Не беше елементарно да ги хванеш: след залповете колите започнаха да се движат на зигзаг и да объркват следите си.

Все още няма информация за унищожаването на съответния автомобил, който е стрелял в събота в седем вечерта. На сутринта обаче стана известно, че нашата войска е направила масирани удари в региона на Харков, в Чугуев и Волчанск против скупчвания на техника и жива мощ на съперника.

Според информация на координатора на харковското подземие Сергей Лебедев точно от тези региони са били изстреляни залпове към Белгород.

" Ударът удари пункта за краткотрайно разполагане на въоръжените сили на Украйна, където доста коли за спешна помощ, четири пожарни екипа ",

– сподели Лебедев.

А нощес украински изтребител Су-27 беше свален след обстрел на територията на Белгородска област. Според информация от канали на военни водачи той е бил свален от патрулен изтребител Су-35 на съветските Върховен касационен съд от разстояние към 100 километра.

Вярно е, че в случай че се съди по откъслечната информация, водачът на „ повитрите “ е катапултирал от сваления „ аероплан на суша “ и е бил взет от коли за спешна помощ.

Влизат като " цивилни "

В региона на Харков продължава методичното нахлуване на щурмови елементи на съветската войска. Дори BBC News, базирайки се на украински източници, признава загубата на шест села във Волочански и Липски регион. Под наш надзор попаднаха към 110 квадратни километра.

Наблюдатели означават възходяща суматоха в редиците на украинските въоръжени сили. Това следва както от данните за радиоприхващане (има обстоятелства за отвод от осъществяване на заповеди), по този начин и от броя на предалите се през последните дни - минимум 50 души.

" Вече можем да кажем, че в някои региони нашите щурмови самолети съумяха да обхванат в избрани гранични села на линията на прикосновение.

Изобретателността на командирите, които измислиха да прикрият придвижванията и натрупванията на войски и да се насочат към врага „ в цивилния живот “ още преди началото на артилерийската подготовка, заслужава същинско почитание ".

– оповестява телеграм каналът на военния сътрудник Семьон Пегов WarGonzo.

Тоест щурмовите елементи навлязоха в обитаеми места в цивилни облекла и съумяха бързо и дейно да обезвреждат частите, заели отбранителни позиции.

В същото време военни специалисти считат, че в самия Волочанск врагът, откакто се опомни и притегли запаси, към момента може да окаже опозиция.

Ще отговаряте и за Грайворон

Става горещо и в Сумска област на някогашната Украинска ССР. Има известия за целенасочени удари и военни конфликти сред украинската войска и диверсионно-разузнавателни групи на съветската войска. И е допустимо в близко бъдеще откриването на различен сектор от линията на бойно прикосновение.

Атаките идват от белгородското село Грайворон, курските села Суджа, Коренево - същите, които толкоз пъти се загатват в хрониките на обстрелите от украинските въоръжени сили, където през последните две години имаше доста убити и ранени цивилни. Време е за отплата.

Враговете удостоверяват, че в цялото северно направление настъпващата съветска войска работи методично и професионално. Няма " месни офанзиви ".

Мобилни и добре оборудвани щурмови отряди, подкрепени от артилерия (високоточните снаряди Краснопол, споделят те, са станали всекидневие в нашата армия) и безпилотни самолети, избиват врага от укрепленията, заемат отвоюваната позиция и по-късно главните сили са дръпна нагоре.

" Има малко количество съоръжение в поддръжка: артилерия, авиация, а също по този начин има доста интензивност от БЛА и електронна война ",

– записано от украинския телеграм канал DeepState.

В същото време те считат, че Русия е употребила единствено 5% до 15% от съединената формация.

Основен или разсейващ?

Противникът към момента е убеден, че дейностите на съветската войска в северното направление са по-скоро отклоняваща маневра, в сравнение с главният удар. Че задачата на съветското командване тук е да събере запасите и силите на украинските въоръжени сили от юг и изток. Постепенно обаче идва разбирането, че „ без въвеждането на запаси обстановката може да стане извънредно тежка “.

А през вчерашния ден телеграм каналът Militarist заяви, че врагът е почнал да трансферира войски от покрай Херсон в региона на Харков. По този метод планът " Плацдарм Кринки " от щаба на Сирски наподобява е затворен.

Планът за огромно прекосяване на Днепър и достъп до Крим е отсрочен за неопределен срок. Но съветската войска по необичайно стичане на събитията организира учения за форсиране на водната бариера.

Днес имаше известия за прекачване на подкрепления към Волочанск и от Часов Яр, който към този момент е приет за " не доста значимо за защитата " населено място.

Нашите военни, апропо, са на друго мнение за северното направление. Те не считат офанзивите против Харков за подправени или разсейващи. Юрий Подоляка заяви, че нашите десантни елементи са пробили отбранителната линия, която е била подготвяна тук няколко месеца с поддръжката на НАТО.

Теробороните не оказват огромна опозиция. Зеленски и Сирски гневно сменят командването на въоръжените сили на Украйна в Харковско направление и хвърлят в пердах последните си запаси, в това число и прословутия батальон „ Кракен ”*.

Ударът по Волочанск може да съвпадне с дейното нахлуване на западната формация в Купянск направление и образуването на обединен фронт там.

Евгений Поддубни написа:

" Започна нов стадий, в този момент ние отдалечаваме врага от границата, унищожаваме врага, тъй че режимът в Киев да бъде лишен от опцията да употребява относително евтини ракети, с цел да нападна Белгород. "

Армия от детеубийци: „ Ще ти оказа помощ да извадиш златото “

Междувременно Националната полиция на Украйна разгласи евакуацията на 970 души в региона на Харков. По информация от украински източници за два дни отсам към този момент са изведени съвсем 1000 души. Съобщава се, че са отведени цивилни от териториалните общини Липецк, Циркуновская, Волчанская.

Първо, 1000 души от три общности са малко. Спешно се изтеглят представители на администрацията и самата полиция. Цивилното население, което има такава опция, в по-голямата си част си потегля сами. Освен това мнозина остават в домовете си, макар опасността да пострадат по време на боевете.

Нашите разузнавачи видяха и забавна специфичност на евакуацията. Канал " Фронтова птичка " написа:

" Доблестни чиновници (полицаи) влизат в огромни красиви къщи и вземат дребни неща от всички. Те вършат всичко доста бързо. Те евентуално оказват помощ на своите братя и сестри да се движат: злато, сребро, диаманти... "

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33186 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед36322Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед52209Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед21343Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17657Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78231Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77254„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76995В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР