В зависимост от трафика отнема около час да се стигне

...
В зависимост от трафика отнема около час да се стигне
Коментари Харесай

Лонг Айлънд — неустоимото продължение на Бруклин на Колм Тойбин

В взаимозависимост от трафика лишава към час да се стигне с кола от Бруклин до Линденхърст, Лонг Айлънд, крайградското селце, в което Колм Тойбин отваря най-новия си, неудържим преобръщач на страници. Но тоналното разстояние сред двата му романа – Бруклин, който излезе през 2009 година, и Лонг Айлънд, неговият правоприемник – е доста по-голямо от 30-те мили на Route 27.

Първата част от ирландския на Tóibín емигрантската история беше Bildungsroman на Ейлис Лейси, чийто превод от Енискорти, графство Уексфорд, в региона на Ню Йорк през 50-те години на предишния век беше значително дело на други („ тя в никакъв случай не искаше да върви на никое място “). Книгата имаше открита непорочност: ingénue, притеглен от шума на града към самовладение.

Състоянието се развива 20 години по-късно, при започване на 70-те години, Лонг Айлънд е по-знаещ - една история за уиски. Съответно, двата квартала се третират друго: Бруклин е воин, Лонг Айлънд – конюнктура. Tóibín не прави доста от Lindenhurst, макар че е изкус...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР