Четиринадесетият финал на Webit Founders Games за поредна година беше

...
Четиринадесетият финал на Webit Founders Games за поредна година беше
Коментари Харесай

Победителите в Webit Founders Games получиха чекове за 1.6 млн. лв.

Четиринадесетият край на Webit Founders Games за поредна година беше едно от най-очакваните събития за вложители, иноватори и медии в Давос. Представители на BlackRock ($9 трилиона под управление), Mercer ($16.45 трилиона като съветник и $379 милиарда  под управление) и медии, измежду които основни редактори на Fortune, Wall Street Jornal, Richard Quest от CNN и доста други, ще станат очевидци на избора на най-успешен, резистентен и авторитетен бизнесмен на света за 2023 година от световното жури от вложители на Founders Games на Webit.

Церемонията беше публично открита от доктор Пламен Русев, ръководител на Webit, и министър-председателя акад. Николай Денков, който беше сред  формалните посетители на церемонията дружно с министъра на финансите Асен Василев, евродепутата Ева Майдел, депутата Кирил Петков и други

Над 2800 индивида представители на бизнеса и международния политически хайлайф обявиха предпочитание да участват на знаковия конгрес на Webit в Давос.



България освен стартира да връща своите гении, които печелят международни олимпиади и през годините напускаха страната, само че е отворена за гении от света ”, сподели министър-председателят Денков пред стотици вложители, иноватори, медии и публични посетители.

“Благодарности към доктор Русев за това, което прави за България и за света. Ние сме тук, с цел да кажем на всички вас, че страната ни ви приветства, с цел да инвестирате и развивате своя бизнес в България ”, приключи акад. Денков.



Ето кой получи чекове за инвестиция от Webit  от Давос 2024:
AwanTunai е водещата финтех компания в Индонезия. Тя е в челните редици на дигитализиране на офлайн веригите за доставки на бързооборотни артикули. Компанията дейно взема решение оперативните и финансови провокации на офлайн доставчиците посредством консолидиране на ERP софтуерни приставки и вградени решения за финансиране.Nilus създава технология за снабдяване на храни, изложени на риск от повреждане, непосредствено от фермери и производители. След това тази храна се разпределя дейно измежду общности с ниски приходи. Чрез потребление на технологии и стимулиране на начинания, ръководени от общността, Nilus освен взема решение казуса с питателните боклуци, само че също по този начин подсигурява,  че питателната и налична храна доближава до тези, които имат най-голяма потребност от нея.JENTIS е платформа за събиране на данни, която разрешава на бизнеса да генерира по-добри уеб данни, като в същото време реализира сходство с поверителността с следене от страна на сървъра.
Дотук изброените компании получиха чекове на обща стойност 600 хиляди лв., като след прекосяване на спомагателен стадий на изследвания тяхната инвестиция може да се усили.

Големите любимци станаха фирмите BeeHero, с чек от 600 хиляди лв. и inHearth, с чек от 400 хиляди лв..

BeeHero е израелска новаторска компания, учредена през 2017 година Мисията на компанията е да се оправи с тревожния спад на пчелните популации. BeeHero конфигурира усъвършенствани датчици в кошери и полета за стратегическо събиране на аудио и биологични данни. Чрез използване на лични разбори на изкуствен интелект (AI) и машинно образование (ML), BeeHero трансформира тези данни - скъпи както за пчеларите, по този начин и за производителите.

inHEART е компания, профилирана в създаването на авангардни софтуерни решения, предопределени особено за кардиолози. inHEART основава дигитален препис на сърцето на пациент. Тези цифрови изображения са скъпи принадлежности за кардиолозите, подпомагащи лекуването на сърдечни аритмии и подпомагащи прогнозирането, скрининга и предварителната защита на разнообразни сърдечни болести измежду общата популация.

Журитo се състоя от вложители от Mercer, SpeedInvest, Molten, Almaz Capital, Ruya Partners, Mighty Capital, Plug&Play, ICOS Capital, Webit Ventures, OTB Ventures, Beringea.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР