Четири ще са новите попълнения в лявата група Георги Свиленски

...
Четири ще са новите попълнения в лявата група Георги Свиленски
Коментари Харесай

Георги Свиленски сменя Нинова – застава начело на групата на БСП в парламента

Четири ще са новите попълнения в лявата група
Георги Свиленски ще е новият ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия, след Корнелия Нинова стана вицепремиер. Решението е било взето на съвещанието на алените депутати довечера, написа „ 24 часа “. 

В последните няколко мандата Свиленски бе зам.-шеф на групата. Неговото място в този момент се заема от Филип Попов, който до момента пък бе секретар на ПГ.

Четири ще са новите попълнения в лявата група. Нинова освободи място за водача на ПК „ Екогласност ” Емил Георгиев, чието име нашумя изключително при сформирането на „ Продължаваме промяната ” - той разгласи, че е бил изработен опит да бъде купена регистрацията на партията му, с цел да се яви с нея бъдещата групировка на изборите. „ Екогласност ” е дълготраен сътрудник на Българска социалистическа партия в лявата коалиция, а Георгиев към този момент бе народен представител от левицата в 42-ото Народно събрание.

Министърът на туризма Христо Проданов ще бъде сменен в Народното събрание от Благовест Кирилов, който беше народен представител и в 46-ото Народно събрание. Той е бизнесмен в областта на осведомителните технологии и изнесените услуги. Преподавател е във Факултета за немско инженерно образование и индустриален мениджмънт към Техническия университет в София.

На мястото на Георги Гьоков от Старозагорската листа в Народно събрание влиза строителният инженер Момчил Ненов. Той е от Казанлък и има професионален опит в региона на енергетиката – създаване и поддръжка на хидроенергийни уреди. С богат опит като технолог и изчерпателен експерт с технологиите на японска корпорация, както и на други водещи европейски производители.

Министърът на земеделието Иван Иванов, който е от Шумен, пък ще бъде сменен в групата на Българска социалистическа партия от собствен съименник - Иван Ганчев. Той е на 32 година, родом от Нови пазар и правист по специалност. От 2019 година е ръководител на Общинския съвет в Нови пазар.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР