Честото миене на ръцете води до изсушаване и дори до

...
Честото миене на ръцете води до изсушаване и дори до
Коментари Харесай

Продукти, които са полезни за кожата на ръцете

Честото миене на ръцете води до изсушаване и даже до напукване на кожата ни. Добрата хидратация и постоянното отнасяне с крем за ръце са наложителни условия, с цел да опазим кожата на ръцете си здрава.

Но не си мислете, че това може да се реализира единствено с купешки крем за ръце.

Има доста артикули, които са потребни за кожата на ръцете ви - както за външна, по този начин и за вътрешна приложимост.

На фона на сегашната ковид пандемия (която не се съмняваме, че ще отмине) в същото време е желателно да не напущаме дома си с изключение на по неотложни аргументи. Това е повода тук да ви покажем какви грижи можете да положите за кожата на ръцете си, без да напускате дома си.

1. Крем от краставица и кисело мляко

 Мляко с краставици против суха кожа на ръцете

За тази цел е належащо само да пасирате една обелена краставица и да я смесите с към 100 мг кисело мляко. От тази примес става доста ефикасна маска за ръце, която има дълготрайно хидратиращо деяние, даже и след измиването ѝ. Важно е само да имате търпението да я оставите да работи към половин час върху ръцете ви, преди да ги измиете.

2. Лимонов сок

Много експерти настояват, че лимоновия сок бързо ще направи кожата на ръцете ви да наподобява като " бебешко дупе ". Но това напълно не значи, че би трябвало да мажете единствено ръцете си с лимонен сок! Добавяйте го към желаните от вас супи, зелена салата и съществени ястия, тъй като той е доста богат на витамини, а знаем, че хубостта извън идва от вътрешната страна.

3. Консумирайте артикули, богати на витамин Е

 Храни с витамин E потребни за кожата на ръцете Снимка: 1

Всеизвестен факт е, че всички храни с богато наличие на витамин Е, са изключително ефикасни за регенерацията на кожата, в това число и тази на ръцете ви. Консумирайте постоянно тиква, киви, авокадо, сушени кайсии, спанак, чушки и ядки (най-богати на витамин Е са лешниците, слънчогледовите семки и бадемите). С ядките бъдете малко по-предпазливи, тъй като са и много калорични. Една шепа ядки дневно е изцяло задоволителна за организма ви да си набави витамин Е, без да мислите след това за тежестта си.

4. Зехтин

Освен че е добър източник на витамин Е, с него можете и да мажете постоянно ръцете си за хидратация. Постойте към 20-30 мин и ги измийте, с цел да не оставяте мазни петна при досег. Така че, зехтинът е идеално средство както за готвене, по този начин и за външно приложение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР