Често хората използват клечки за уши, за да почистят ушните

...
Често хората използват клечки за уши, за да почистят ушните
Коментари Харесай

Защо не трябва да използваме клечки за уши и какво да правим вместо това?

Често хората употребяват клечки за уши, с цел да почистят ушните си канали. Това обаче може да бъде рисково за здравето на. Клечките за уши могат да повредят кожата и да доведат до инфекции в ушните канали.

За разчистване на ушите е целесъобразно да се употребяват специфични препарати за разчистване на ушите, които може да се намерят в аптеките. Те са особено дефинирани, с цел да почистят ушите, като не нервират кожата и не повреждат ушния канал.

Ако имате проблеми със здравето на ушите си, като да вземем за пример болки, приключване на течност или загуба на слух, би трябвало да се консултирате с доктор. Лекарят може да сложи вярната диагноза и да предложи уместно лекуване.

Има безвредни способи за почистване на ушите, които не употребяват клечки за уши. Някои от тези способи включват:

Използване на специфични препарати за разчистване на ушите - тези препарати са особено дефинирани, с цел да разтворят восъка и мръсотията в ушните канали и да ги създадат по-лесни за разчистване.

Почистване на ушите с мека забрадка или гъбичка - това може да се направи след потребление на специфични препарати за разчистване на ушите, с цел да се избере оставащата нечистотия или восък. Гъбичките и кърпите би трябвало да бъдат меки и не би трябвало да се плъзгат прекомерно надълбоко в ушите.

Използване на система за изплакване на ушите - това е неусетен и ефикасен метод за разчистване на ушите. Тази система включва зареждане на специфична течност във вметнатия сифон, който е подложен в ушната дупка. Течността се изплаква през ушната дупка, с цел да се отстранят восък и нечистотия.

Почистване на ушите от експерт - лекарят или аудиологът може да почистят ушите ви по безвреден метод, употребявайки специфични принадлежности.

Важно е да не позволявате на външни предмети да се плъзгат прекомерно надълбоко в ушите, защото това може да докара до щета на ушните канали или барабанната мембрана. Преди да употребявате някой от горепосочените способи за разчистване на ушите, се консултирайте с доктор или аудиолог, изключително в случай че имате история на проблеми с ушите си.

В умозаключение, потреблението на клечки за уши за разчистване на ушите може да докара до съществени проблеми със здравето на ушите. Затова е целесъобразно да се употребяват специфични препарати за разчистване на ушите или да се консултирате с доктор, в случай че имате проблеми с ушите си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР