Чакрите, древна система от енергийни центрове в тялото, играят решаваща

...
Чакрите, древна система от енергийни центрове в тялото, играят решаваща
Коментари Харесай

Симптоми при блокирана гърлена чакра

Чакрите, антична система от енергийни центрове в тялото, играят решаваща роля за нашето физическо, умствено и прочувствено благоденствие. Една от тези жизненоважни чакри е гърлената чакра, известна още като Вишудха на санскрит или пета чакра. Разположен в региона на гърлото, този енергиен център ръководи връзката, себеизразяването и творчеството.

Когато гърлената чакра е блокирана, това може да се прояви в разнообразни физически и прочувствени признаци, възпрепятстващи способността ни да поддържаме връзка и да се свързваме дейно с другите. В тази публикация ще разгледаме признаците на блокирана гърлена чакра и по какъв начин да я балансирате и отблокирате.

1. Трудности в общуването: Един от най-видните признаци на блокирана гърлена чакра е компликацията при изложение на мисли и страсти. Може да ви се стори предизвикателство да изразите своите усеща, хрумвания или потребности, което води до недоразумения и отчаяние във вашите взаимоотношения с другите;

2. Страх от говорене: Хората с блокирана гърлена чакра може да изпитват несъизмерим боязън от обществено говорене или изложение на мнение. Този боязън може да бъде парализиращ и да им попречи да споделят гласа си със света;

Симптоми на блокирана гърлена чакра

 Симптоми при блокирана гърлена чакра

3. Болки в гърлото и шията: Физическите признаци могат също да се проявят като възпалено гърло, честа кашлица или болежка във врата. Тези болести могат да се появят без забележима физическа причина, постоянно вследствие на енергийния блокаж в гърлената чакра;

4. Потисната креативност: Затворената гърлена чакра може да задуши креативното изложение. Може да се почувствате невдъхновени, неспособни да пишете, рисувате или да участвате в други креативен действия, които разчитат на себеизразяване;

5. Дисхармония в връзките: Когато тази чакра е блокирана, това може да докара до недоразумения и недоразумение в връзките, без значение дали със фамилията, приятелите или сантименталните сътрудници. Неспособността за дейно изложение на страсти и мисли може да обтегне тези връзки;

6. Чувство на изолираност: Блокираната гърлена чакра може да ви накара да се чувствате изолирани и откъснати от хората към вас. Може да се оттеглите от обществените взаимоотношения, което в допълнение задълбочава възприятието ви за самота;

7. Неспособност за слушане: Ефективната връзка не е единствено говорене; включва и слушане. Блокираната гърлена чакра може да повлияе на способността ви да слушате интензивно и съпричастно, като попречва разбирането ви за другите;

8. Потиснати страсти: Емоциите, които са оставени неизразени, могат да бъдат хванати в капан, което води до струпване на негативна сила. Това може да докара до прочувствени прояви или чувство за прочувствено изтръпване;

Балансиране и лекуване на гърлената чакра

 Блокирана гърлена чакра

За благополучие, блокирана гърлена чакра може да бъде деблокирана и уравновесена посредством разнообразни практики и техники:

Медитация: Редовната медитация, с фокус върху гърлената чакра, може да помогне за изчистване на енергийните блокажи и възобновяване на салдото.

Утвърждения: Положителните утвърждения могат да препрограмират мозъка ви, с цел да прегърнете себеизразяването и откритата връзка.

Йога: Йога позите, които са ориентирани към региона на врата и гърлото, могат да бъдат изключително ефикасни за отблокиране на гърлената чакра.

Звукова терапия: Слушането или пеенето на характерни звуци, като мантрата „ Хам “, обвързвана с чакрата на гърлото, може да бъде от изгода.

Ароматерапия: Етерични масла като лавандула, лайка и мента могат да се употребяват за основаване на успокояваща и балансираща атмосфера.

Експресивни изкуства: Участието в креативен действия като писане, пеене или изобразяване може да ви помогне да изразите себе си и да излекувате чакрата.

Потърсете професионална помощ: Ако установите, че запушването на гърлената чакра доста визира живота ви, помислете за консултация с терапевт, консултант или енергиен врач.

Разпознаването на признаците на блокирана гърлена чакра е първата стъпка към изцелението и балансирането на този значим енергиен център. Като се справите с блокажите и практикувате техники за самообслужване, можете да възстановите способността си да поддържате връзка дейно, да изразявате своята креативност и да насърчавате хармонични взаимоотношения в живота си.

Не забравяйте, че чакрите са взаимосвързани и балансирането на едната може да има позитивно влияние върху останалите. Поддържането на баланс в гърлената ви чакра е мощен инструмент за личностно израстване и възстановяване на благосъстоянието.

Вижте още:

- Симптоми при блокирана коренна чакра;

- Признаци за блокирана сакрална чакра.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР