Хуманитарен лидер, духовен учител, посланик на мира - това са

...
Хуманитарен лидер, духовен учител, посланик на мира - това са
Коментари Харесай

Тайната на живота според Шри Шри Рави Шанкар

Хуманитарен водач, нравствен преподавател, дипломат на мира - това са избрания, давани на Шри Шри Рави Шанкар - индивидът, на който светът дължи основаването на филантропичната и просветителна институция с название Изкуството да живееш.

Дейността на Шри Шри Рави Шанкар

Програмите на духовния преподавател служат за поддържане на човешките полезности, подкрепят разрешаването на спорове, поддържат хората в разнообразни области.

Възраждайки традициите на йога и медитация, Шри Шри Рави Шанкар предизвиква духовното въздигане на хората, хармонията сред религиите и образованието като средство против фанатизма, за реализиране на вътрешен мир, който да насърчи мира сред индивидите.

Според Шри Шри Рави Шанкар светът без принуждение и стрес е вероятен посредством възкръсване на човешките полезности и реализиране на благополучие за всички хора, във всички точки на планетата.

Тайната на живота съгласно Шри Шри Рави Шанкар

Изконно предпочитание на индивида е да бъде благополучен, тъй като това е една от огромните секрети на живота. Щастието се корени в насладата от ежедневния живот, а те са невъзможни, в случай че всекидневието е доминирано от гнева. Гняв се появява когато човек се стреми към прекомерно огромно съвършенство. Радостта от живота изключва търсенето на съвършенство, счита Шри Шри Рави Шанкар.

Според духовния преподавател светът наподобява посредствен на повърхността, само че изпод всичко е съвършено, тъй като съвършенството се крие, до момента в който несъвършенството бърза да се покаже. Мъдрият човек изследва дълбочината. Осъзнавайки тези елементарни обстоятелства, човек ще бъде натурален и няма да търси съвършенство, което ще го отдалечи от източника на насладата.

 Тайната на живота

Човек, който е прогонил гнева, не изпитва безпокойствата на душата. Неговото схващане е извисено и по тази причина по-близо до действителността, а също и до насладата.

Безпокойствата на мозъка, на тялото, на страстите, на физическото наличие на несъмнено място се овладяват елементарно от по-извисеното схващане и по тази причина човек изпитва наслаждение от битието си и постоянно е в баланс, наслаждавайки се еднообразно на почивката и придвижването.

Начини за реализиране на баланс в живота

Духовните практики поддържат центрирането на личността и пречат съзнанието да се повлиява от незначителни събития. Според духовния преподавател всеки субект е талантлив с всички добродетели, които съществуват, само че постоянно те са покрити с недоумение и стрес.

Изваждането им на напред във времето става с техники за дишане и медитация, които освобождават мозъка от минали натоварващи събития, от гнева и неудовлетворението.

Приемането на момента и преживяването на всеки момент в дълбочина носи наслада и държи индивида надалеч от напрежението и отрицателните чувства, а това на процедура е насладата от живота. Нейното намиране е най-голямата му загадка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР